Tako to rade u PU Ličko senjskoj: Novinar na obavijesnom razgovoru nakon teksta o šefu ličke policije

Izvor: Dražen Prša

Piše: DRažen Prša

Nastavlja se privođenje i saslušavanje nekolicine ličkih novinara. Ovo i nije neka vijest kada se zna da je unatrag nekoliko mjeseci nekoliko ličkih novinara završilo na obavijesnim razgovorima, dok je jedan novinar-bloger nakratko čak završio i u zatvoru!

Najveći krimen im što su se drznuli i javno iznosili greške policije! Kada bi treniranje strogoće nad nepoćudnih novinara već izgubilo svaki logički smisao, posezalo se za novom policijskom floskulom: uznemiravanjem javnosti.

Tako se u svojstvu osumnjičenika u Policijsku upravu ličko-senjsku morao javiti u ponedjeljak Hrvoje Jurković, glavni urednik portala Lika online.

Jurković se prije nekoliko tjedana drznuo objaviti tekst u kojemu je opisao verbalni duel prvog čovjeka ličko-senjske policije i komunalnog redara.

Budući je komunalni redar revno radio svoj posao, on je načelniku policije zalijepio uplatnicu zbog neplaćanja parkinga. Nesretni je mladić potom proveo 2,5 sata u policiji koja ga je saslušavala jer ga je na po njegovom navodu načelnik zasuo salvom uvreda.

Komunalnog redara su saslušavali kolege i podređeni načelniku PULS Anti Podnaru. Nakon što je urednik Jurković objavio tekst o bahatosti policije, stigao je policijski demanti koji je ovaj portal odmah i obavio. Sada na scenu stiže trivijalno, priglupo, ali očito učinkovito „uznemiravanje javnosti“!

Netko se dosjetio pitati policiju o čemu se tu radi jer je „javnost uznemirena“. A kada je „javnost uznemirena“, onda zločeste urednike i novinare valja pozvati na saslušanje! Hrvoje Jurković odazvao se pozivu u svojstvu osumnjičenika.

“Inspektor koji me ispitivao bio je vrlo korektan. U razgovoru se isticalo kako je „javnost uznemirena“ zbog benignog konflikta policajca i komunalnog redara.

U PU ličko-senjskoj odavno vrijede dvostruki kriteriji. U puno navrata su neki mediji objavljivali teške optužbe, uvrede i izmišljotine protiv ovdašnjih sudaca, DORH-a, političara, novinara, gospodarstvenika…

To su bili redovno politički intonirani tekstovi čija prizemna retorika gotovo po pravilu vrijeđala cijele obitelji.

Kada za nekoga javno ustvrdite i objavite izmišljotinu da je npr. pokušao izvršiti puč (???) protiv načelnika PU, preko toga se lakonski prelazi.

Ali kada objavite istinu o konfliktu između toga istoga načelnika i komunalnog redara, to je strašna stvar koja uznemirava javnost. Ne mislim stati u svojem radu, a na ušutkavanje i treniranje strogoće nad novinarima ne pristajem, decidirano ističe Hrvoje Jurković koji je na razgovoru proveo 90 minuta. (LO)

Facebook Komentari