Predsjednik Sabora Petrov ima ideju što bi trebale sve hrvatske kompanije s Agrokorovima

“Todorić jest vlasnik, ali dugovi premašuju vrijednost tvrtke, dakle, on nije vlasnik”, kazao je predsjednik Sabora i čelnik Mosta Božo Petrov medijima u Metkoviću.

On navodi i da je Ivica Todorić bez uplitanja Vlade mogao dalje mogao licitirati oko Agrokora, zbog čega bi gospodarski sustav nastavio biti u agoniji, a upitna bi bila i sudbina drugih velikih tvrtki poput Kraša ili Vindije.

U drugoj fazi, navodi on, slijedi restrukturiranje Agrokora i cilj je da prva sredstva koja dođu u tu tvrtku posluže za isplatu od najmanjih do najvećih dobavljača.

“Smatram da sve hrvatske kompanije, kada ove iz Agrokora izađu na tržište, trebaju sudjelovati u kupnji, jer smatram da nam ne treba jedan gigant, već niz jakih hrvatskih kompanija. Ako tako postavimo pravila – udaramo zdrave temelje ekonomiji i tržišnu utakmicu”, kaže Petrov.

Odbacio je prozivke da Most koristi represivni aparat u predizbornoj kampanji, koje se mogu čuti osobito nakon Petrovljeve prijave protiv Ivice Todorića.

“Istrage moraju biti neovisne ne smiju biti politički motivirane. Ne postoji predizborno ili postizborno vrijeme kada bi trebale biti ometane. One trebaju djelovati kada postoje elementi za istragu. Kao građanin i predsjednik Sabora smatram da se treba istražiti jesu li počinjena kaznena djela. Sasvim je nebitno vrijeme”, kaže Petrov.

Facebook Komentari