Policija provjerava je li se u centru Zagreba zaista na dan osnutka NDH okupila poveća grupa, noseći transparente s ustaškim simbolima

Policija provjerava je li se u centru Zagreba zaista na dan osnutka NDH okupila poveća grupa, noseći transparente s ustaškim simbolima, natpisom “ubij Srbina”. Društvenim mrežama kruže fotografije na kojima oni poziraju salutirajući nacističkim pozdravom.

No, u odnosima s javnošću PU zagrebačke navode da oni provjeravaju je li se to uistinu dogodilo.

“Bilo bi nevjerojatno da to nitko nije primijetio i dojavio. Prema našim saznanjima to se nije dogodilo jučer, ali mi sada pregledavamo sve, ne samo kamere”, kazala je zaposlenica odjela za odnose s javnošću PU zagrebačke za N1.

Fotografiju snimljenu na trgu jedan je građanin popratio komentarom da na Trgu bana Josipa Jelačića “u svakom trenutku ima barem jedan policajac u civilu. Uz to, na tom prostoru su u blizini uvijek barem dvije ophodnje s po dva policajca. Uz nabrojano, na dispoziciji je cijela policijska postaja u neposrednoj blizini, a kombi vozilo s barem deset interventnih policajaca je u samom središtu grada od 0-24.”

N1 je upitao PU zagrebačku je li točno da u svakom trenutku nadziru trg, što bi značilo da im je promakla poveća skupina ljudi sa spornim transparentima.

“Nije nam to prijavljeno i nismo dobili tu informaciju sve dok se nije pojavila u medijima. Moramo provjeriti apsolutno sve”, odgovaraju iz policije.

Facebook Komentari