Plenković o burnom sastanku u HDZ-u: Ja sam bio tamo, a vi niste, evo što je poručio Hasanbegoviću

U slučaju Borova Vlada očekuje kvalitetan plan restrukturiranja, poručio je premijer Andrej Plenković u izjavi novinarima u Osijeku nakon što je sudjelovao na predstavljanju Vladina Projekta Slavonija, a komentirao je i neke druge aktualne teme.

Na novinarsku opasku kako se dosad pokazalo da je država loš gospodar i pitanje trebamo li s obzirom na to sumnjati da bi i stvari oko Agrokora mogle krenuti loše, premijer je odvratio: “Ovaj naš angažman oko Agrokora je bio jedini ispravan i mogući put – situacija je i u javnosti i na finacijskim tržištima smirena, imenovan je povjerenik, stiže svježa likvidnost, doći će i prirodan proces restrukturiranja. Izabrat ćemo najbolje savjetnike. Čvrsto stojim iza poteza koje smo dosad povukli”.

S obzirom na pisanja medija o tome da je na sjednici Predsjedništva HDZ-a održanoj u ponedjeljak u Zagrebu poručio da neće tolerirati sabotaže i diverzije HDZ-ovih kandidata na lokalnim izborima, novinari su Plenkovića pitali stoji li čvrsto iza odrabranih kandidata i prijeti li onima koji im se protive izbacivanje iz stranke.

“Ja sam bio na tom sastanku, a vi niste”, spočitnuo je premijer novinarima i kazao im da “raspolažu pabirčenjem i poluinformacijama” te zaključio: “Očekujem maksimalnu lojalnost i podršku svim našim kandidatima. Tko misli podržavati nekog izvan HDZ-a, vrata su mu otvorena”.

Upitan je li riješena situacija na granicama, istaknuo je da on “proveo pola vikenda baveći se tom temom, pisao Junckeru, pričao s Cerarom, Orepić sa svojim kolegama, Stier sa svojima i da je Vlada u kontaktu s Europskom komisijom, a i u Bruxellesu je danas sastanak grupe koja se bavi tim pitanjem”.

“Moja poruka je jasna. Ovakav novi pristup za Hrvatsku kao turističku zemlju je neodrživ i to smo jasno artilulirali EK”, kazao je Plenković i ukazao na mogućnost prelaska sa sustavnih na ciljane kontrole. “Hrvatska se sprema za Schengen, razumijemo prijetnju terorizma, ali naći ćemo način da se riješi ovaj problem”, zaključio je Plenković.

Burna sjednica predsjedništva HDZ-a: Svađa Plenkovića, Prgometa i Hasanbegovića – Hoću da se ispriča!

Facebook Komentari