HNS proziva: Šutnja predsjednice Republike oko krize u Agrokoru znakovita je i sramotna

Prije mjesec dana zbog učestalih gafova predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović pitali smo se je li ona dorasla funkciji koju ima. Danas, u trenutku kada je država ugrožena ozbiljnom situacijom u Agrokoru, a predsjednica Republike šuti, naše pitanje dobiva jasan odgovor, priopćili su danas iz HNS-a.

Zaista je nevjerojatno da od predsjednice Republike u ovako ozbiljnom trenutku građani nisu čuli niti jedan stav, niti jedan prijedlog, niti jednu riječ o krizi neviđenih razmjera. Predsjednica Republike šuti o Vladinom „lex Agrokoru“, o njegovoj ustavnosti, šuti o položaju dobavljača i radnika, dok je, ne tako davno, u nekim drugim situacijama glasno govorila kako će „lupati šakom o stol“.

HNS, kao liberale i stranku koja je u ovoj krizi ponudila konkretna rješenja kojima bi se zakonski zaštitili dobavljači i riješio dio krize, zabrinjava takvo ponašanje. Nažalost, ignoriranje gorućih problema zemlje samo je nastavak već ustaljenog obrasca ponašanja Kolinde Grabar Kitarović.

Sjetimo se samo relativiziranja slučajeva govora mržnje i netolerancije, skandaloznih izjava u kojima predsjednica govori da DORH ne bi trebao istraživati prošlost, obrušavanja na medije i na dio hrvatskih veleposlanika, ali i čitavog niza drugih, potpuno neprimjerenih izjava i afera, poput afere čokoladice ili afere Lozančić.
Šutnja u ovako važnom trenutku još je jedan u nizu dokaza da je Kolinda Grabar Kitarović potpuno nedorasla svojoj funkciji i da zato građani gube povjerenje u institucije, u ovom slučaju instituciju predsjednika/ce države, kažu u HNS-u.

Facebook Komentari