Alvarez se neće javiti na Ramljakov “tender”, Ramljak za razliku od njega došao u Agrokorov toranj na posao

Piše: Dražen Prša

Vladin povjerenik za Agrokor, Ante Ramljak, u utorak ujutro oko osam sati stigao je u Agrokorov toranj na svoj prvi radni dan.

Novinarima nije otkrio nikakve nove informacije, rekao je da će se kasnije obratiti javnosti s novostima i dodao da ga očekuje težak i naporan dan, javlja N1.

Prema neslužbenim informacijama, planira uputiti pozive prema nekoliko renomiranih međunarodnih konzultantskih kuća koje se bave restrukturiranjem, da se uključe u natječaj s prijedlozima restrukturiranja Agrokora.

Neslužbeno se doznaje da je Antonio Alvarez III sinoć otišao iz Zagreba i nema namjeru sudjelovati u tom tenderu. Ipak, ukoliko ga se osobno pozove, navodno je spreman vratiti se.

Njegov je tim, koji je predstavio na samom početku, kad je stigao u Hrvatsku, ostao u Zagrebu i stavio se na raspolaganje Anti Ramljaku. Pitanje je hoće li ih on angažirati ili će i oni napustiti Zagreb.

Podsjetimo, Vlada je u ponedjeljak imenovala Antu Ramljaka za povjerenika Agrokora. On je u ponedjeljak poslijepodne obavio primopredaju vođenja kompanije u Agrokorovu tornju, nakon čega je održao kratku konferenciju za novinare.

N1 javlja da Antonio Alvarez III iz kuće za restrukturiranja Alvarez&Marsal ima želju dočekati Vladinog povjerenika za Agrokor i uručiti mu dokumentaciju o poslovanju koncerna, koju je prikupio njegov tim.

Napravili su mnoštvo analiza sa sugestijama što treba napraviti i to planiraju dati Ramljaku na raspolaganje. Kako Ramljak ima pravo odabrati savjetnika za restrukturiranje, a banke na tom mjestu žele Alvareza, moguće je da je i to razlog njegovog dočekivanja Vladinog povjerenika.

Na upit o Alvarezovoj ulozi u budućnosti, Ramljak je rekao da će on “imati priliku u jednom kratkom procesu koji ćemo mi provesti u sljedeća dva-tri dana dati svoju ponudu za restrukturiranje, između ostaloga i sa svojom konkurencijom, koja je u tom rangu i nakon toga ćemo odabrati tko je najbolji”.

A na pitanje može li on biti savjetnik za restrukturiranje ako ga Ramljak odabere, odgovorio je: “Može, ali i ne mora”.

Share This Article