Vrdoljak: Od povjerenika za Agrokor očekujem sve ono što Titanik Vlada nije bila u stanju napraviti

„Očekujem od povjerenika odlučnost, brzinu, znanje i rezultat – sve ono što ova Titanik Vlada nije bila u stanju napraviti u posljednja tri mjeseca. Izgubljena tri mjeseca su dovela do ovako katastrofalne situacije, blokada i vrlo ozbiljnih problema kod dobavljača u sustavu Agrokora“, rekao je predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak komentirajući najnoviji razvoj situacije s Agrokorom.

Poručio je da ga ne zanimaju imena i da od povjerenika očekuje dijalog. „Od povjerenika očekujem, naravno, dijalog, za razliku od premijera koji je odbio pravovremenu pomoć“, rekao je Vrdoljak podsjetivši na pet amandmana koje je HNS kao konstruktivna oporba predložio s ciljem zaštite malih i velikih dobavljača. Da su HNS-ovi amandmani bili prihvaćeni dobavljači bi bili zakonski zaštićeni i ne bi se nalazili u ovakvom problemu.

Podsjećamo, predsjednik HNS-a još prije mjesec dana stavio se na raspolaganje premijeru Plenkoviću i ponudi model rješenja krize, no umjesto da je Vlada prihvatila naše sugestije, ipak se odlučila za bahatost i neodgovornosti prema svim hrvatskim građanima.

Da je tome tako dokazuju i izjave vladajućih, koji nas već dva mjeseca uvjeravaju da će „sve biti ok“, dok čak i Vladin izvanredni povjerenik upozorava da smo „svi ugroženi u ovoj situaciji, da je situacija ozbiljna i da nam prijeti vrlo ozbiljan ekonomski problem“.

To je bilo očito i 25. siječnja, kada Hrvatska bilježi prvi ozbiljniji pad kreditnog rejtinga, a situacija u Agrokoru sve jače zvoni na uzbunu, no samo dan kasnije ministar financija Zdravko Marić u izjavama uvjerava da je „kompanija i dalje u dobrom stanju“ i da do mogućeg bankrota neće doći.

Sve su to potvrde neodlučnosti, neznanja i anemičnosti Titanik Vlade koja nas svakim danom vodi prema santi leda, kaže Vrdoljak.

Facebook Komentari