To što se radi je monstruozno, tužit ću Dondura, cilj je da me se kompromitira jer sam svjedočio na sudu protiv Stipe Mesića

Umirovljeni varaždinski ekonomist Rajko Dondur, koji tvrdi da je 29 godina bio zaposlen u Vindiji, u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 iznio je niz tvrdnji o privatizacijskom i poreznom kriminalu u toj varaždinskoj tvrtki.

Dondur tvrdi da je tijekom devedesetih bio koordinator ekonomsko-financijskog sektora u Vindiji te da je neposredno svjedočio, naknadno doznao, a katkad i osobno sudjelovao u kriminalnim radnjama vezanim uz privatizaciju, poreznim utajama, utajama na obračunu pristojbi, skrivanju i krivotvorenju dokumentacije pred državnim revizorima koji su nakon 2000. obavljali reviziju pretvorbe i privatizacije Vindije. Dondur je uz ostalo govorio i o kupnji varaždinske Koke, koju je Vindija na natječaju koji je raspisao Hrvatski fond za privatizaciju kupila u prosincu 1994. Pozadinu te prodaje Dundur je opisao sljedećim riječima: “Po raspisivanju natječaja pojavile su se plave kuverte. Ja sam jednu nosio u Hrvatski fond za privatizaciju, koji je morao odobriti kupovinu. Odnio sam 20.000 maraka predsjedniku fonda, gospodinu Milanu Kovaču. Znam da su i druge kolege nosili mito, ali o tome ne mogu govoriti”.

– To što se radi je monstruozno. Tužit ću Rajka Dondura, tog gospodina nikada u životu nisam ni čuo ni vidio – kazao nam je Milan Kovač. – Osim toga, malo su se i preračunali jer ja 1994. nisam bio na čelu Fonda. Predsjednik Fonda postao sam u svibnju 1995. godine. Dondurovo gostovanje imalo je za cilj da me se kompromitira jer sam upravo danas na sudu svjedok u procesu koji je bivši predsjednik Stjepan Mesić pokrenuo protiv kolumnista Milana Ivkošića jer je on u svojoj kolumni napisao da je Mesić veleizdajnik, prenosi Jutarnji list.

Facebook Komentari