Tko je Ante Ramljak, povjerenik za Agrokor

U ponedjeljak je na sjednici Vlade premijer Plenković Antu Ramljaka imenovao povjerenikom za Agrokor, sukladno odredbama Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku

Tko je Ante Ramljak?

Konzultant Ante Ramljak od 1997. do 2007. godine bio je predsjednik uprave hrvatske podružnice investicijsko-savjetničke tvrtke CAIB, gdje je bio zadužen za projekte spajanja i preuzimanja u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji.

Ramljak 2007. radi u Quaestusu Borislava Škegre. Početkom rujna 2007. naime, Ramljak preuzima vođenje Quaestus financijskog savjetovanja d.o.o., gdje ostaje sve do 2012., kada kao član upravnog odbora preuzima Sektor energetike u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI).

Ramljaka članom uprave CEI-ja imenuje Vlada u ožujku 2012. godine, kada je Radimir Čačić kao ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade Zorana Milanovića bio nadležan za energetiku.

Ante Ramljak bio je i u NO HEP-a, gdje ga je postavio Radimir Čačić.

“Da, bio je predsjednik Uprave CAIB-a, ali ja sam ga upoznao kao Čačićevog suradnika za energetiku. Postavio ga je na čelo Centra za energetske investicije oko čega je Čačić došao u sukob s nekim ministrima u tadašnjoj Vladi. Ramljak nije baš briljirao u Škegrinom Questus fondu, a navodno je investicijski bankar. Loš izbor”, kazao je za N1 jedan od ministara iz Milanovićeve Vlade.

Životopis Ante Ramljaka

Share This Article