VIDEO Premijer Plenković predložio Antu Ramljaka za povjerenika za Agrokor

Ad

Održana je 30. sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je predložen kao izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak, sukladno odredbama Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku.

“Riječ je o političkom pitanju koje ima značaj stabilizacije hrvatskog gospodarstva, predlažem da povjerenik bude Ante Ramljak”, rekao je Plenković na početku ove sjednice čija je jedina točka upravo imenovanje povjerenika.

Osigurali smo da ne dođe do nepoželjnog efekta i lančane reakcije te panike na financijskom tržištu, a zahvaljujući strpljenju dobavljača osigurali smo opskrbu Agrokora, a sada donosimo političku odluku kada ćemo taj plimni val spustiti na razinu, možda ne na razinu bonace, ali jednog popodnevnog maestrala, objasnio je Plenković. Naveo je da se sastaje s predstavnicima dobavljača, ali i da će Vlada voditi računa o malim dobavljačima, te će u dogovoru s bankama osigurati novu likvidnost i deblokadu računa, što će koordinirati izvanredni povjerenik. Druga faza je restrukturiranje kompanije, nakon što stekne uvid u stanje Agrokora.

Nakon što je u petak, 7. travnja 2017., Trgovački sud u Zagrebu obavijestio Vladu Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta o zahtjevu koncerna Agrokor za pokretanje postupka izvanredne uprave nad navedenim dužnikom i nad svim njegovim ovisnim i povezanim društvima, Vlada Republike Hrvatske je, na prijedlog Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, donijela odluku o prijedlogu za imenovanje izvanrednog povjerenika te takvu odluku bez odgađanja dostaviti sudu.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastat će se s ključnim dobavljačima koncerna Agrokor u ponedjeljak, 10. travnja 2017., u 10.00 sati u Banskim dvorima.

U 12.00 sati u Banskim dvorima predsjednik Vlade Plenković sastat će se s Koordinacijskim odborom banaka kreditora Agrokora.

Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednica i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić te ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Facebook Komentari