Nakon naloga Trgovačkog suda deblokiran je račun koncerna Agrokor i svih njegovih tvrtki

Nakon naloga Trgovačkog suda deblokiran je račun koncerna Agrokor i svih njegovih tvrtki.

Prvi je iz blokade izašao Tisak, koji, prema podacima Fine, još oko 10 sati više nije bio blokiran. Potom su deblokirane i ostale Agrokorove tvrtke.

Trgovački sud je donio i rješenje da se “zabranjuje pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih, upravnih i postupaka osiguranja i ostvarenja prava na odvojeno namirenje” te se nalaže prestanak izvršavanja osnova za plaćanje protiv Agrokora i njegova 24 povezana i ovisna društava.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade, predstavljajući Antu Ramljaka, čovjeka kojeg je Vlada predložila Trgovačkom sudu za izvanrednog povjerenika za Agrokor, rekao je da će tijekom dana doći do deblokade Agrokorovog računa i da će kompanija likvidnost generirati iz tekućeg poslovanja.

Za razliku od Tiska, tada su još uvijek bili blokirani računi samom Agrokoru, kao i Ledu, Jamnici, Zvijezdi, Konzumu, Belju i PIK Vrbovcu.

Trgovački sud u Zagrebu objavio je odluku sutkinje Nevenke Siladi Rstić, o otvaranju postupka izvanredne uprave u Agrokoru, te odluku o imenovanju Ante Ramljaka za izvanrednog povjerenika.

Postupak izvanredne uprave otvoren je u 9:50 sati, nakon što je Vlada jutros odlukom za povjerenika predložila Ramljaka.

Pozvani su svi vjerovnici da izvanrednom povjereniku prijave svoje tražbine u roku od 60 dana, dok se razlučni i izlučni vjerovnici pozivaju da obavijeste povjerenika o svojim pravima.

Također, Agrokorovi dužnici pozvani su da svoje obveze prema koncernu ispunjavaju bez odgode.

Facebook Komentari