Emil Tedeschi o izboru Ante Ramljaka: Svaki izbor koji odabere Vlada moramo vjerovati da je pravi izbor

Ad

Na sastanak dobavljača s premijerom Plenkovićem i povjerenikom za Agrokor Antom Ramljakom u Banske je dvore došao i predsjednik Atlantic Grupe, Emil Tedeschi.

“Svaki izbor koji odabere Vlada moramo vjerovati da je pravi izbor. Mislim da Ramljak ima relevantna iskustva iz financijskog i realnog svijeta i ima povjerenje Vlade i mislim da mi kao predstavnici vjerovnika imamo povjerenje da će raditi posao na dobrobit svih dionika”, komentirao je Tedeschi odabir Ramljaka.

Pred Ramljakom je težak zadatak, što bi prvo trebao preuzeti?

“Prvo treba razgovarati o onim mogućnostima koje novi Zakon pruža. Na prvom mjestu su to zaposlenici, porezi i doprinosi koje država treba naplatiti, a onda normalno i obaveza novih isporuka i obaveze prema friškom kapitalu kojeg očekujem da daju banke. Onda Zakon dopušta povjereniku da se servisiraju obveze Agrokora prema dobavljačima i to je važna i najbitnija stavka Zakona koji je Sabor usvojio. Stavlja dobavljače ispred financijskih institucija i banaka. Mislim da je to velika stvar”, pohvalio je Tedeschi Zakon o sistemski važnim tvrtkama te dodao da nije bilo dugog rješenja jer se banke i dobavljači očito međusobno nisu mogli dogovoriti.

“Svi moramo imati mudrost, mora se razgovarati otvoreno. Činjenica je da se ovaj Zakon donio ne samo zbog Agrokora i njegove veličine, nego utjecaja na hrvatsko gospodarstvo i povezanost sa subjektima koji rade s Agrokorom. Svjedoci smo da čitav niz tvrtki trenutno loše stoji i zato je primjena Zakona potrebna”, kazao je Tedeschi.

Facebook Komentari