Župan Žinić na Izvještajnom saboru Zavičajnog kluba „Mala Solina“

Župan Ivo Žinić je u subotu, 8. travnja 2017. godine, u prostoru Lovačkog doma/škole u Maloj Solini, naselju na području Grada Gline nazočio Izvještajnom saboru Zavičajnog kluba „Mala Solina“. Uz župana je bila i njegova zamjenica Anita Sinjeri-Ibrišević.

Župan je na ovom Izvještajnom saboru još jednom posvjedočio kako je ovaj Zavičajni klub jedan od najaktivnijih na području Grada Gline, te im obećao i dalje svoju pomoć u nastavku i završetku njihovog kapitalnog projekta, dovršetka obnove crkve ranjenog Isusa u Maloj Solini.

“Udruga Zavičajnog kluba „Mala Solina“ jedna je od najaktivnijih na području grada Gline u zadnje vrijeme i moram priznati da je bio zadnji čas da udruga počne sa radom.

Ovo je bilo nekada od najvećih sela na žalost sada to nije tako. Ipak mnogobrojni mještani koji su raseljeni diljem Lijepe naše i županije jednom, dvaput se godišnje okupe naovakvom događanju, na izvještajnom Saboru i moram priznati da mi je drago da mnoge udruge na području naše županije, odnosno grada Gline su krenule tragom Zavičajne uduge Marin brod, i ovdje su vidljivi rezultati kada ljudi zajedno nešto žele”, kazao je župan Ivo Žinić te dodao:

Ovdje marljivo rade pet godina, žele očuvati ono što je nekada bilo iako su vidljivi tragovo prošlosti i povijesti, izgradili su spomenik poginulim braniteljima, spomenik iz prvog i drugog svjetskog rata, uređuju svoje selo, i ono što je najbitnije ove godine izgradit će se i župna crkva “Ranjenom Isusu” u Maloj Solini, što je jedna od dvoje neobnovljene crkve koje su srušene u Domovinskom ratu na području naše županije.

Kao županija i prošle godine sudjelovali smo u financiranju sa 400.000 kn i ove godine planiramo sudjelovati u financiranju sa grdom Glinom i Biskupijom, kazao je župan Žinić.

Facebook Komentari