Župan Ivo Žinić na otvaranju Konferencije islamske mladeži Hrvatske

Svečanom otvaranju 9. konferencije islamske mladeži Hrvatske „Islam u kontekstu 21. stoljeća”, koje je u subotu, 8. travnja 2017. godine, održano u restoranu „Petrova gora“ Top Termi u Topuskom, nazočio je i župan Ivo Žinić.

Župan je sudjelovao u svečanosti otvaranja ove konferencije, a nakon toga zajedno s muftijom Azizom ef. Hasanovićem, pomoćnicom ministrice demografije Majom Vučinić Knežević, načelnikom Općine Topusko Vladom Mužom i ostalim uglednim gostima, sudjelovao u sadnji „Muftijinog drveta mira“ ispred hotela u Topuskom.

“Moram reći da je naša županija ali i RH tolerantno društvo i da sve nacionalne zajednice imaju ista prava kao i hrvatski narod u RH, a da je to tako mogu potvrditi da Muslimani, Bošnjaci i svi drugi imaju ista prava, dakle mi ovdje ne gajimo suživot nego mi živimo život jer volimo ovu Domovinu i ne vidim nikakvu razliku između većinskog hrvatskog naroda i muslimana koji žive na prostorima naše županije.

Mojim dolaskom na mjesto župana odmah sam prihvatio ideju izgradnje Islamskog centra i džamije, i drago mi je da uskoro kreće izgradnja Centra. Želim da i vi mladi nastavite koracima vaših predaka jer u hrvatskom društvu mnogi muslimani u zauzimali su mnoga mjesta u kulturno, sportskom i političkom životu, u svim segmentima hrvatskog društva ima vrlo istaknutih muslimana koji su Hrvatsku doživljavali kao svoju državu. U duhu mira, tolerancije i suradnje želim da gradimo našu budućnost a kao župan stojim na raspolaganju i želim biti prava pomoć i prijatelj Muslimanima, kazao je župan Ivo Žinić.
žinić islam1

Facebook Komentari