Udruga specijalne jedinice policije „OSA“ uskoro objavljuje svoju foto-monografiju

U petrinjskom Vatrogasnom domu održana je izvještajna sjednica Skupštine Udruge specijalne jedinice policije „OSA“ Sisak na kojoj je predsjednik te Udruge Srećko Telar podsjetio kako su u prošloj godini obilježili 25.obljetnicu osnutka „OSA“ kao što su uspjeli realizirati sve zacrtane projekte. Telar je ujedno najavio projekte Udruge za ovu godinu.

„Spomenik kojeg imamo u našoj staroj bazi u Sisku na Viktorovcu, koji je napravljen sredstvima pripadnika OSA-a, obnovljen je prije osam godina kada je bio u lošem stanju.

Sada je tih osam godina prošlo i potrebno je napraviti novo ulaganje. Taj spomenik ćemo također morati vjerojatno premjestiti jer budućnost tog objekta bit će za neke druge svrhe.

Tražili smo od Siska da dobijemo u gradu mjesto gdje bi napravili spomenik OSA-ama i svima koji su dali svoj doprinos kroz tu jedinicu, no za sada nismo dobili nikakvu lokaciju“, rekao je Telar i dodaje kako smatra da OSA-ma, zbog značaja koju su imali u Domovinskom ratu, zaslužuju jednu lokaciju za svoj spomenik u Sisku.

osepetrinja

Podršku radu ove Udruge došao je dati i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je istaknuo kako su OSA-e jedna od najelitnijih postrojbi koja je uvijek imala najteže zadaće.

„Naš zajednički cilj je da sve ono što su oni prošli, da se pokuša zabilježiti, ta povijest da ostane za buduće naraštaje. Stoga želimo pomoći pri izdavanju njihove foto-monografije.

Ima se tu što pokazati i to će ostati za naše mlade, za budućnost, da se vidi kako je ta postrojba djelovala. Želimo kroz Udrugu djelovati i da pripadnici OSA budu prepoznati u društvu, ne da budu odbačeni, jer često puta kada se susretnem s braniteljima koji su imali važnu ulogu u Domovinskom ratu, u nekim trenutcima se osjećaju odbačeni i onda nastaju problemi“, kazao je Žinić.

Na samom kraju se zahvalio svim pripadnicima OSA na doprinosu u oslobađanju Republike Hrvatske, kao što im se zahvalio na svemu što rade danas.

Facebook Komentari