Šef državne imovine Goran Marić: Dobavljači Agrokora nemaju razloga strahovati, bit će isplaćeni

Izvor: Dražen Prša

Ministar državne imovine Goran Marić izjavio je danas u Maslenici kako vjeruje da će banke, dobavljači i povjerenik naći način za normaliziranje funkcioniranja sustava Agrokora.

Ministar Marić je stava da do ovako teške situacije ne bi došlo da je bilo “potrebne razine odgovornosti mnogih institucionalnih predstavnika”.

Negativno je odgovorio na upit je li Agrokor nakon aktiviranja Zakona u postupku prinudne uprave u nadležnosti njegova ministarstva.

“Ne, nije. Zakon je stupio na snagu, zakon regulira svu proceduru i u ponedjeljak će Vlada na zahtjev Trgovačkog suda predložiti povjerenika”, kazao je.

“Vjerujem da će sljedeći tjedan krenuti redovna opskrba svih dobavljača svim tvrtkama u sustavu i da će banke, dobavljači i povjerenik naći zajednički način kako cijeli sustav vratiti u normalno funkcioniranje da bi se spasila radna mjesta, da bi se spasio gospodarski sustav”, kazao je Marić.

Dobavljači nemaju razloga strahovati, dobavljači će biti u potpunosti plaćeni, kazao je.

Marić je rekao kako ne može komentirati najavu zastupnika Mosta Mire Bulja da će osobno podnijeti prijavu protiv guvenera HNB-a Borisa Vujčića zbog izostanka kontrole financijske stabilnosti.

“Ne mogu komentirati tuđe poteze takve prirode, ali sigurno je izostala potrebna razina odgovornosti mnogih institucionalnih predstavnika jer inače ne bi došlo do ovako povijesno najteže gospodarske situacije u Hrvatskoj”, kazao je.

Na upit da komentira najavu SDP-a da će pokrenuti postupak opoziva ministra financija Zdravka Marića, rekao je da ne može komentirati treba li on ostati na toj funkciji, ali je ocijenio da radi odlično svoj posao.

Na upit ima li Vlada plan za Petrokemiju, Marić je odgovorio kako se isporuka plina nastavlja jer je postignut dogovor s glavnim dobavljačem.

“Petrokemija redovito funkcionira, proizvodni proces je u tijeku. Priprema se restrukturiranje Petrokemije, dokapitalizacija i vrlo brzo će Petrokemija biti stabilan poslovni subjekt”’, kazao je ministar Goran Marić.

Facebook Komentari