Problemi se pojavljuju u svakoj vrsti međuljudskih odnosa, ovo je pet znakova da vam je prijateljstvo u krizi

Problemi se pojavljuju u svakoj vrsti međuljudskih odnosa pa tako i onom prijateljskom. U nastavku saznajte koji znakovi jasno pokazuju da je vaše prijateljstvo u velikoj krizi.

1. Ne trudite se potaknuti druženje

Nekada ste bez problema dogovarali izlazak i veselili se čak i najkraćoj brzinskoj kavi. Sada nemate veliku želju za zajedničkim druženjem, a ponekad čak i lažete da imate obaveze samo kako biste odgodili susret.

2. Odnos vam je pun nesporazuma

Druženja su postala pomalo naporna jer skoro svaki razgovor završi nesporazumom ili u negativnom tonu. Najčešće se dogodi da jedva čekate kraj druženja jer atmosfera jednostavno nije ugodna.

3. Više nemate povjerenja

U nekoliko navrata bili ste povrijeđeni od strane prijateljice/prijatelja i više ne znate na koji način vratiti izgubljeno povjerenje. Prestali ste s njom/njim dijeliti razmišljanja o osobnim temama jer više nemate osjećaj da vas želi slušati.

4. Nervozni ste u blizini prijateljice/prijatelja

Nekadašnju opuštenost zamijenila je neugodna nervoza. Teško se nosite s činjenicom da morate paziti na svaku riječ i da ne možete biti ono što jeste jer će to izazvati njezino/njegovo kritiziranje.

5. Ne nalazite teme za razgovor

Prijateljstvo vam se nekada temeljilo na razgovorima o intimnim stvarima, ali otkada izbjegavate takve teme jednostavno više ne znate o čemu biste pričali. Druženja se sada svode na raspravljanje o općenitim stvarima i to vas uglavnom umara, piše Zadovoljna.

Facebook Komentari