Predstavljen Geoportal Sisačko-moslavačke županije

Župan Ivo Žinić nazočio u prostoru Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Sisak predstavljanju Geoportala Sisačko-moslavačke županije.

Riječ je o novoj aplikaciji kojoj je cilj u jednu cjelinu spajati geoportal, katastar i prostorne planove za cjelokupno područje Županije, a što je najvažnije, krajnjem korisniku, građaninu SMŽ omogućit će jednostavan i brz pristup informacijama o pravilima korištenja prostora, prostornim planovima i svim ostalim elementima iz područja prostornog uređenja.

Dolazak do Geoportala Sisačko-moslavačke županije je vrlo jednostavan, svaki korisnik Interneta može otvoriti aplikaciju koja se nalazi na stranici Javne ustanove Zavod za prostorno uređenje Sisačko-moslavačke županije: http://www.zpusmz.hr/

„Ulazimo i na području prostornog planiranja u digitalno doba“, rekao je u ovoj prigodi župan Ivo Žinić.

„U Geoportalu Sisačko-moslavačke županije Zavoda za prostorno planiranje objedinjeni su svi podaci za cijelu županiju vezano za prostorno planiranje.

To je aplikacija koja će omogućiti stanovnicima da imaju uvid u pojedine svoje čestice, pojedine dijelove prostora. Ali, ne samo stanovnicima nego i ljudima koji se bave prostornim planiranjem.

To je veliki iskorak i bit će vrijedan alat za poslovanje, ne samo u području prostornog planiranja, nego i za kvalitetno poduzetništvo.“

Facebook Komentari