Jandroković opalio po SDP-u i Bernardiću: “To je infantilno”

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković žestoko je kritizirao SDP i njezinog predsjednika Davora Bernardića zbog, kako kaže, skupljanja jeftinih politčkih peona na slučaju Agrokor.

“Vlada želi pomoći dobavljačima. U pitanju je cijeli gospodarski sustav i stabilnost Hrvatske. Takav način djelovanja je neprihvatljiv, štetan i šarlatanski i demagoški”, kazao je Jandroković.

Ističe kako se Vlada primila posla oko rješavanja krize u Agrokoru iako te kako želi pomoći dobavljačima i radnicima.

“Vlada je preuzela vruć krumpir i želi pomoći dobavljačima i očuvanju radnih mjesta. Najvažniji je dogovor koji će uslijediti narednih dana.

I predsjednik Sabora je pozvao da zajednički djelujemo, ali jedan dio oprobe, koji ne razumije koliko je situacija ozbiljna zanemarujući interese radnika, pokušavaju skupiti jefine bodove.

To je krivi pristup, on je štetan za Hrvatsku. Pozivam sve da se uozbilje jer se radi o ozbiljnoj situaciji”, kazao je Jandroković koji nije oduševljen SDP-ovim Kriznim stožerom za Agrokor.

“Najbolji komentar na to dala je gospođa iz Kraša koja je rekla da očekuje više ozbiljnosti od njih. To je infantilni, šarlatanski potez koji je na tragu svega što je Bernardić vukao otkad je došao na čelo stranke.

Sada je bitna stabilnost, politčka i gospodarska i napraviti sve što se može kako bi se očuvao sustav Agrokora. Svi koji žele djelovati u tom smjeru su dobrodošli, a oni koji se koriste ovim za jeftine političke bodove jako griješe”, prenosi N1.

Podsjetimo, SDP je u subotu održao Predsjedništvo stranke povodom novih okolnosti oko krize u Agrokoru, ponajprije zahtjevom Ivice Todorića za aktivaciju “lex Agrokora”. Nakon Predsjedništva medijima se obratio predsjednik stranke Davor Bernardić.

“Vlada je ovim zakonom otvorila Pandorinu kutiju i poslala poruku, “tko nije jamio sada ima priliku”.

Osnovali smo krizni stožer kako bismo pomogli malim dobavljačima, radnicima, OPG-ovima…

Od ponedjeljka je ovdje besplatni info telefon kao pravna podrška dostupna u SDP-u.

Naš krizni stožer je već počeo s radom i naši ekonomski, financijski i pravni stručnjaci već prate gospodarski krvožilni sustav Hrvatske koji je ugrožen. HDZ i Vlada su se odlučili zaštiti banke i krupni kapital a mi smo na proizvođačima, dobavljačima i radnicima”, rekao je Bernardić.

Facebook Komentari