U Boćarskom domu trodnevni 16. sajam “Proizvodi hrvatskog sela”

U Boćarskom domu Zrinjevac danas je započeo trodnevni, 16. po redu, sajam Proizvodi hrvatskog sela, kojeg je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Sajam je ove godine okupio 150 izlagača iz svih krajeva Hrvatske, od čega su 42 izlagača s područja grada Zagreba, a ulaz je besplatan.

Na današnjoj zajedničkoj sjednici Odbora za poljoprivredu i Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak potvrdio je stav Ministarstva poljoprivrede kako su protiv uzgoja GMO proizvoda na području Lijepe naše, te pozdravio 150 proizvođača hrvatske hrane na 16. Proizvodima hrvatskog sela.

Naglasio je kako su prioriteti OPG-i i hrvatski poljoprivredni proizvodi te da pripremaju Zakon o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kao temelj za održivost i bolje funkcioniranje naših poljoprivrednika.

Temeljni ciljevi ove tradicionalne sajamske priredbe su promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela kao i opskrba potrošača s proizvodima do kojih teže dolaze.

Građane očekuju kvalitetni domaći suhomesnati proizvodi, vina, rakije, ulja, sirevi, med, ekološki proizvodi i ostale domaće tradicijske delicije koje ne možete pronaći na policama trgovačkih lanaca.
TMAJDAK1

Facebook Komentari