Novi lom u HSS-u, čini se da Beljak iza leđa najjačem čovjeku Stjepanu Kožiću uz svoje pristaše preuzima općine

U HSS-u, u Zagrebačkoj županiji, novi lom, ovaj puta nenadana promjena pred izbore u Rugvici, čini se u režiji Kreše Beljaka. Iako je kandidat za lokalne izbore određen još u veljači, nakon što je na razini županije donesena odluka o koaliranju sa SDP-om, koji će podržati sadašnjeg HSS-ovog Župana Stjepana Kožića.

Naime, Općinski odbor Hrvatske seljačke stranke Rugvica donio je 7. veljače odluku o samostalnom izlasku na predstojeće lokalne izbore s listom za Općinsko vijeće, te je predložio predsjednika stranke Sinišu Kušekovića kao kandidata HSS-a za načelnika općine Rugvica. Siniša Kušeković je u svome izlaganju naglasio da ne želi voditi populističku politiku po uzoru na gradonačelnike velikih gradova već politiku služenja potrebama i problemima svih mještana općine, prenio je tada lokalni portal dugoselske-novine.hr.

Kušeković, za kojega u HSS-u kažu da je čovjek od povjerenja župana Kožića, tada je održao govor, koji se uglavnom naslanjao na nekadašnjeg načelnika Remenara, također Kožićevog čovjeka. Novi pogoni i nova radna mjesta trebaju biti prioritet općinske uprave na čelu s načelnikom kako bi se zaustavilo iseljavanje naših sumještana u potrazi za egzistencijom. Potrebno je iskoristiti energiju, potrebe i znanje mladih kako bi uz poticaje Europske unije ostvarili projekte za budućnost općine i uz savjete starijih kolega i stručnjaka učinili Rugvicu ugodnim mjestom za život, poručio je tada Kušeković.

No, u HSS-u, u kojem su česti lomovi preko noći, nešto se dogodilo.

Lokalni HSS-ovci iznenada su svrgnuli Kušekovića i glasovanjem 11:9 odredili novoga kandidata za načelnika općine Željka Vojkovića, čovjeka koji ne spada u krug Kožićevih ljudi.

“Taj je otprilike kao i Beljak, nepredvidiv i oštar, vjerojatno je njegov čovjek od pouzdanja”, objašnjava jedan lokalni HSS-ovac i dodaje da se čini nevjerojatno da Beljak, unatoč načelnoj potpori najjačem HSS-ovcu, dugogodišnjem čelniku Zagrebačke županije, zapravo radi HSS-ovoj lokalnoj organizaciji iza leđa.
vojković

Facebook Komentari