Brkić na konferenciji parlamenata članica Jadransko – jonske inicijative: Budućnost Jadrana za Hrvatsku je prioritet od nacionalnog interesa

Hrvatska je, od samog početka uspostave jadransko-jonske suradnje 2000. god. prepoznala mogućnosti koje suradnja u okviru ovog prostora nudi i može afirmirati njezinu jadransku dimenziju. Zbog raznovrsnosti svog jadranskog područja i velikog jadranskog bogatstva, budućnost i zaštita Jadrana za Hrvatsku je jedno od pitanja prioritetnog nacionalnog interesa. Moramo čuvati naš Jadran i razvijati ga – to je naše blago i ne smijemo ga prepustiti slučaju!”, napisao je potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić na Facebooku.

“Ova Inicijativa zagovara i završetak jadransko-jonskog autoputa, koji je od iznimne važnosti za našu Hrvatsku jer će omogućiti povezivanje prometnih tokova zapadne i središnje Europe sa zemljama jugoistočne Europe.

Hrvatskoj je svakako jedan od prioriteta povezivanje bisera našeg Jadrana Dubrovnika s ostatkom LIJEPE NAŠE o čemu najbolje svjedoči izgradnja Pelješkog mosta kao jednog od važnijih projekata na kojem Vlada RH vrlo intenzivno radi, rekao sam sudjelujući na XV. konferenciji predsjednika parlamenata država članica Jadransko-jonske inicijative u Ioannini u Grčkoj.

Na bilateralnoj razini sastao sam se s predsjedateljem Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, predsjednikom Skupštine Crne Gore te s potpredsjednikom Narodne skupštine Srbije”, stoji u objavi.

Facebook Komentari