VIDEO Bulj se obrušio na HANFA-u i HNB: Smijeniti ih, što su radili oko mjenica Agrokora i faktoringa

MOST-ovac Miro Bulj u Saboru je zatražio stanku prije izglasavanja Lex Agrokora kako bi progogorio o odgovornosti HANFA-e i HNB u u slučaju Agrokora.

ISPUNJENI SU UVJETI IZ ZAKONA O HANFI I ZAKONA O HNB-U DA SE U SABORU OTVORI RASPRAVA O POVJERENJU LJUDIMA KOJI VODE OVE INSTITUCIJE

U Hrvatskom saboru sazvao sam stanku kako bih postavio nekoliko pitanja za HNB, HANFU i Ministarstvo financija.
Poštovana gospodo, jeste li i kada na svojim sastancima identificirali, ocjenjivali i razmatrali sistemski rizik Agrokora? Ako jeste, što ste zaključili, jer očito je da niste o tome izvijestili javnost, a niti druga nadležna tijela.

Ako niste ocjenjivali i razmatrali sistemski rizik Agrokora tada niste provodili ovaj Zakon!

Zašto HNB svoje spoznaje o mjenicama Agrokora nije prijavio nadležnim institucijama?

Je li ovo bio upad Agrokora i ostalih sudionika u monetarni sustav?

Zašto HANFA nije nadzirala faktoring društva iako je to mogla neovisno o Zakonu o faktoringu (čija primjena je odgađana dva puta), jer je za to ovlaštena po Zakonu o HANFI.

Zbog ovakvog propusta ispunjeni su uvjeti iz Zakona o HANFI i Zakona o HNB-u da se u Saboru otvori rasprava o povjerenju ljudima koji vode ove institucije.

Zapravo, sada se pokazalo da je nužna hitna i neodgodiva promjena zakona o HNB-u jer dogodilo se ono o čemu smo razgovarali zadnje dvije godine – U HNB TREBA UĆI DRŽAVNA REVIZIJA!, napisao je Bulj na fb-u.

Facebook Komentari