U Zagrebu: Najznačajniji sajam tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj

Piše: Dražen Prša

Sajamska priredba Proizvodi hrvatskog sela održat će se od 7. do 9. travnja u Boćarskom domu, u organizaciji tvrtke Agrarno savjetovanje, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, najavljeno je na konferenciji za novinare u Hrvatskoj kući Materina priča.

Ove godine na sajmu se očekuje oko 150 izlagača iz svih krajeva Hrvatske što je jamstvo dobre promocije i prodaje hrvatskih proizvoda.

Pozivam sugrađane da dođu u Boćarski dom i da kupe proizvode koji se ne mogu naći na policama trgovina, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Osim ponude kvalitetnih suhomesnatih proizvoda, vina, voćnih rakija, likera, sireva, smokvi, meda i drugih tradicijskih delicija, na Sajmu će izlagati i pobjednik kobasijade održane u Svetom Petru u Šumi, nagrađeni proizvođači s kulenijada i ekološki proizvođači heljde, prosa i pšenice.

Prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima, Proizvodi hrvatskog sela su najznačajniji sajam tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj, istaknuo je Damir Kovačić, direktor tvrtke Agrarno savjetovanje d.o.o. dodavši kako je Sajam dobra prilika da se opskrbimo za nadolazeće blagdane.

Kako se čulo, na Sajmu je u proteklih 15 godina izlagalo više od 4 500 izlagača, a posjetilo ga je više od 150 000 posjetitelja. Sajam je otvoren od 9 do 20 sati, a ulaz je besplatan.

Share This Article