Antonio Alvarez: Banke spremne na financiranje pod uvjetima lex Agrokora

Piše: Dražen Prša

Nakon sastanka Agrokora i banaka, glavni direktor za restrukturiranje Antonio Alvarez III. obratio se medijima.

“Upravo smo završili konstruktivan sastanak sa svim članovima Odbora za koordinaciju banaka. Oni nastavljaju podržavati daljnje poslovne operacija Grupe kao i sve druge doprinose, posebno one od strane zaposlenika i dobavljača tijekom ovog izrazito neizvjesnog razdoblja”, poručio je.

Oni jednoglasno izražavaju njihovu namjeru financiranja operativnih potreba Grupe za financijskim sredstvima pod uvjetom da ta sredstva imaju prioritetni status u novom Zakonu o postupku izvanredne Uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, kojeg je upravo izglasao Sabor RH.

Obvezivanje ovisi o konačnim odobrenjima odbora za kreditiranje svake institucije, koji su trenutno u ubrzanom procesu. Oni zajedno sa svojim savjetnicima neprestano usko surađuju s mojim timom i savjetnicima, a kompanija razmatra sve raspoložive mogućnosti”, istaknuo je Alvarez.

Oni nastavljaju podržavati daljnje poslovne operacija Grupe kao i sve druge doprinose, posebno one od strane zaposlenika i dobavljača tijekom ovog izrazito neizvjesnog razdoblja.

Oni jednoglasno izražavaju njihovu namjeru financiranja operativnih potreba Grupe za financijskim sredstvima pod uvjetom da ta sredstva imaju prioritetni status u novom Zakonu o postupku izvanredne Uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, koji je upravo izglasao Sabor RH.

Obvezivanje ovisi o konačnim odobrenjima odbora za kreditiranje svake institucije, koji su trenutačno u ubrzanom procesu.

Oni zajedno sa svojim savjetnicima neprestano usko surađuju s mojim timom i savjetnicima, a kompanija razmatra sve raspoložive mogućnosti’, rekao je Alvarez.

No, ono što traži Alvarez već je, nakon burne rasprave, uvršeteno u spomenuti zakon, pa je nejasno zašto naknadno traži ono što se bankama već jamči.

Facebook Komentari