Situaciju u Agrokoru Orepić je objasnio u jednoj rečenici: S đavlom došlo, s đavlom pošlo

U HRT-ovoj emisiji “A sada Vlada” gostovao je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić. Orepić se osvrnuo na niz tema, uključujući stanje u Agrokoru, preustroj MUP-a, stanje sigurnosti, migrantsku krizu i krijumčarenje ljudi.

Komentirajući situaciju u Agrokoru, Orepić je to objasnio u jednoj rečenici – ‘s đavlom došlo, s đavlom pošlo’. Pojasnio je kako je vrlo važno prepoznati tri sudionika – ako je upitno ispravno kreditiranje banaka, ako su falsificirali likvidnost u Agrokoru onda je ukupno vodstvo na čelu s Todorićem – oni su obični lopovi i ako je netko u državi pomagao taj lopovluk, to je nešto u kojem smjeru treba ići i reagirati i tu nepravdu raspršiti.

Razgovarajući o Petrovoj kaznenoj prijavi i može li on kao predsjednik Sabora biti taj koji je trebao podnositi tu kaznenu prijavu, Orepić kaže da je nevjerojatno kako smo mi kao društvo postali nesolidarni jer dovodimo u pitanje jedno podnošenje kaznene prijave, a svatko tko je bio upoznat ili je imao elementarnu sumnju o protuzakonitim radnjama vezano za Agrokor morao je podnijeti kaznenu prijavu. Dodao je kako mi problematiziramo jednu kaznenu prijavu koju je čovjek podnio kao pojedinac, a ne kao predsjednik Sabora, a ne problematiziramo sve predsjednike Vlada, ministre financija, ljude koji su sudjelovali u odnosima koji su ugrozili ova radna mjesta, to nitko živ ne problematizira.

Na pitanje može li Alvarez pomoći Agrokoru, Orepić je kazao kako nije kompetentan komentirati Alvareza jer su to ‘njihovi odnosi, tu je očito svak svakome dužan i ti njihovi odnosi su jedna stvar, ali odnosi prema radnicima, prema državi su sasvim jedna druga stvar i tu bi se država trebala i hoće baviti.

Facebook Komentari