Ličko-senjska županija dodijelila financijska sredstva za rad nekoliko udruga

Izvor: Lika online

Odlukom župana Milana Kolića o dodjeli financijskih sredstava za financiranje institucionalne podrške udrugama registriranim na području Ličko-senjske županije, iz županijskog Proračuna za 2017. izdvojeno je ukupno 152 tisuće kuna za tri projekta.

Udruga slijepih i slabovidnih osoba Ličko-senjske županije dobila je 60 tisuća kuna za provedbu projekta „Svjetlo nade u tami“.

Za rad Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata kroz institucionalnu podršku izdvojit će se 32 tisuće kuna.

Školski sportski savez Ličko-senjske županije će za projekt „Školski sport-sport djece i mladeži“ dobiti 60 tisuća kuna.

Župan Kolić također je donio Odluku o dodjeli financijskih sredstava za financiranje programske podrške udrugama proizašlim iz Domovinskog rata registriranim na području Ličko-senjske županije.

Za ovu će namjenu iz županijskog proračuna za četiri udruge, odnosno projekta, izdvojiti 60 tisuća kuna. Za očuvanje sjećanja na poginule branitelje i pomoć članovima obitelji, Udruga udovica poginulih branitelja dobit će 10 tisuća kuna.

Jednako toliko izdvojit će se Klubu veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ za projekt „Mjesec 9. gardijske brigade Vukovi-listopad 2017.“.

Kroz programsku podršku u radu 20 tisuća kuna izdvojit će se Udruzi hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata 1990.-91. Ličko-senjske županije.

Za financiranje programske podrške udruga proizašlim iz Domovinskog rata planiran je iznos od 20 tisuća kuna za rad Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Ličko-senjske županije. (Lika online)

Facebook Komentari