Franck i AgroFructus odblokirani, u blokadi su i dalje računi AWT Internationala; dionice i dalje tonu

Piše: Dražen Prša

Poslovni računi Francka i AgroFructusa odblokirani su, a iz Francka ističu kako su uvijek podmirivali svoje obveze te da s poslovanjem nastavljaju neometano.

Račun Francka je u kratkome roku deblokiran. Ističemo kako je Franck uvijek podmirivao sve svoje obveze, pa čak i one koje se ne odnose na nas, već obveze naših partnera. Unatoč ovim izvanrednim okolnostima, u mogućnosti smo i dalje osigurati urednu opskrbu svih svojih kupaca i poslovnih partnera kao i do sada te s poslovanjem nastavljamo neometano, stoji u kratkoj obavijesti Francka.

To potvrđuju i javno dostupni podaci Fine, prema kojima oko 12.45 sati nema blokade na niti jednom računu Francka. Prema istim podacima odblokirani su i podaci AgroFructusa, iz kojeg su već ranije objavili kako se poslovanje tvrtke odvija nesmetano u očekivanju raspleta velike gospodarske krize koja nas u zadnje vrijeme pogađa.

No, u blokadi su i dalje računi AWT Internationala, distributera robe široke potrošnje.

A vijesti o blokadi nepovoljno utječu i na burzu. Dionice tvrtki iz sustava Agrokora u slobodnom su padu, a dio njih više i nije u vlasništvu Agrokora.

Novi vlasnici iza zaštićenog računa u Podravskoj banci preuzeli su gotovo 44 posto “Vupika”, gdje je Agrokorov udio pao na samo 7 posto. U Belju isti vlasnik također preuzima Todorićeve dionice.

Jesu li banke trgovale mjenicama bez znanja dobavljača? Ministrica Martina Dalić naznačila je da je nadzor takve trgovine u ingerenciji HNB-a. Komentirala je i napise o mjenicama bez pokrića, koje je navodno izdavao Agrokor.

Rekla je kako postoje mjenice iza kojih postoji isporuka roba i usluga, no postoji sumnja da postoje i one iza kojih ne stoji isporuka roba. Dodala je da vlada ne raspolaže s konkretnim podacima. Preciznije podatke bi trebala imati HNB i ako je to točno morao bi djelovati, naglasila je ministrica.

Facebook Komentari