Evo tko je i što je dosad radila jedina Hrvatica u Alvarezovu timu: Marija Šimović, dijete emigranata u Australiju

Lider media

Piše: Dražen Prša

Kao što smo pisali, jučer je u svoje ruke restrukturiranje Agrokora preuzeo Antonio Alvarez III, čiji tim stručnjaka čini devet suradnika koji će bar pokušati riješiti krizu koja je nastala u Agrokoru.

Naravno da javnost zaintrigirala informacija da u je u tom stručnom timu i jedna, porijeklom, Hrvatica.

Kako doznajemo riječ je o Mariji Šimović koja je rođena 1969. godine u Sydneyu, gdje je 1997. godine diplomirala matematiku na Tehničkom fakultetu.

Usporedno je diplomirala i na fakultetu menadžmenta ali i radila kao direktorica u više australskih tvrtki.

Sada živi u Velikoj Britaniji, dok je u tvrtku Alvarez&Marsal sada na poslovima višeg direktora u sektoru za Unaprjeđenje korporativnog poslovanja.

Ona je na, kako se to u menadžerskim krugovima kaže, na najvišoj menadžerskoj razini u sektoru operacija, opskrbnih lanaca i upravljanja promjenama. Radila je za IAG (International Airlines Group) kada je vodila formiranje zajedničkog uslužnog centra u Središnjoj Europi, prije toga je nadgledala važnu reviziju cjelokupne nabave IAG-a, a obnašala je i visoke funkcije u vodećim proizvođačima prehrambenih proizvoda.

Roditelji su joj otac Martin, koji je rođen u Hercegovini od kuda je emigrirao u Australiju gdje je upoznao njezinu majku Mariju, koja je također stigla u Sydney iz Stankovaca.

Facebook Komentari