Alvarez: Situacija je teška i ozbiljna nema jamstva da ćemo uspjeti, jedna od najizazovnijih

Antonio Alvarez III., upravitelj Agrokora postavljen po želji ruskog Sberbanka, obratit će se javnosti u 19 sati u Agrokorovom tornju.

”Agrokor me postavio kao šefa za restrukturiranje grupe kako bih doveo do stabilnosti i kako bih objedinio sve dionike zaposlenike kreditore, banke i sve koji su uključeni u ovu priču i kojima treba pomoć. Vrijeme je od ključne važnosti. Situacija je teška i ozbiljna nema jamstva da ćemo uspjeti. ovoje jedna od najizazovnijih situacija s kojima sam se suočio”, rekao je Alvarez.

“Ništa vam ne mogu obećati. Hoćemo li morati opustiti radnike? Prerano je reći. Na moja dva prošla projekta to nismo trebali učiniti. Dat ćemo do sebe. Ovo je tvrtka koja mora biti produktivna, došlo je do gubitka povjerenja. Moramo se pobrinuti da popravimo ovu situaciju”, rekao je Alvarez.

Tko je Antonio Alvarez?

Antonio Alvarez III., podsjetimo, dolazi iz svjetske kuće za restrukturiranja Alvarez&Marsal, koju je najveći Agrokorov vjerovnik angažirao za utvrđivanje stanja u tvrtki i donošenje plana restrukturiranja.

Diplomirao je na sveučilištu Notre Dame, a MBA je dobio je na prestižnom američkom sveučilištu Cornell. Aktivno se služi francuskim i engleskim, a pasivno talijanskim i španjolskim. Radio je u velikom broju europskih zemalja – od Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Italije, Španjolske i Nizozemske preko Luksemburga, Švicarske, Finske, Norveške i Švedske pa sve do Estonije i Rumunjske.

Bloomberg piše kako je Alvarez specijaliziran za financijsko restrukturiranje tvrtki i strateško planiranje te kako ima iznimno iskustvo na području upravljanja likvidnošću u tvrtkama koje se bave telekomunikacijama, nekretninama, proizvodnjom, distribucijom, poljoprivrednom proizvodnjom, plinskim biznisom, zrakoplovnim biznisom i glazbenom industrijom.

Facebook Komentari