Župan Ivo Žinić u posjetu županijskom Zavodu za javno zdravstvo

Piše: Dražen Prša

Župan Ivo Žinić sa suradnicima posjetio Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije u Sisku.
Ravnatelj ovog zavoda, dr. Inoslav Brkić zahvalio je županu na trajnoj potpori ostvarivanju što višeg zdravstvenog standarda u Županiji i dobroj suradnji koju ostvaruje sa Zavodom za javno zdravstvo.

Župan je rekao kako su svit napori i potpore usmjereni ka jednom cilju:

„Da naši stanovnici imaju jednaku zdravstvenu skrb kao i u drugim dijelovima i Hrvatske i Europe. To je naš cilj. Uz sve naše nastojanje to zasigurno ne bi bilo moguće kad ne bi imali kvalitetne ljude koji brinu o zdravstvu, koji vode ovu ustanovu, da nemamo kvalitetne ljude u upravnim odjelima u Županiji, koji također prepoznaju potrebe stanovništva.

Župan je tu onaj koji daje inicijativu. Kad imate dobre sugovornike i nailazite na razumijevanje, onda zajednički možemo puno napraviti. Nama je cilj da Sisačko-moslavačka županija ima kvalitetnu dijagnostiku.“

Župan je najavio i jedan veliki projekt koji će upravo u suradnji sa Zavodom realizirati, temeljitu i široku analizu hrane koju konzumiramo.

Župan je u Zavod za javno zdravstvo došao vidjeti mobilnu stolicu za uzimanje uzoraka krvi, koja je nabavljena uz pomoć Županije:

„Ova stolica je male vrijednosti, ali je ipak doprinos da ljudi, koji budu dolazili ovdje na vađenje krvi, mogu kvalitetnije to obaviti, odnosno da će i liječnici i medicinsko osoblje moći puno jednostavnije napraviti vađenje tih uzoraka.

Ono što svakako želim naglasiti je: ne želimo da samo jedanput ili dvaput tjedno bude donošenje uzoraka iz naših udaljenih mjesta, nego evo za područje Moslavine želimo napraviti područni laboratorij koji će svakodnevno dostavljati uzorke na analizu.

Isti je slučaj i za područje Petrinje. Najavljujem, evo, jednu novu službu, prikupljanje i donošenje tih uzoraka, svakodnevno kako bi dijagnoza vrlo brzo došla do specijalista i liječnika opće medicine kako bi onda oni mogli prepisati kvalitetnu terapiju.“

Facebook Komentari