Žinić: Za učenički dom u Sisku osigurano 4 milijuna kuna, evo kada bi se mogli useliti prvi učenici

Piše: Dražen Prša

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i predstavnici Grada Siska održali su danas radni sastanak na temu realizacije učeničkog doma u Sisku.

Županijska skupština je 2014. godine donijela odluku o osnivanju ustanove Učenički dom u Sisku koji bi bio smješten u prostorijama sadašnje Strukovne škole Sisak, rekao je župan Žinić te dodao kako postoje brojni argumenti za izgradnju i adaptaciju učeničkog doma:

“U Županiji imamo samo jedan Dom, u Kutini koji ima 60-tak kreveta, no adaptacijom Strukovne škole dobili bi kvalitetan učenički dom na prostoru grada Siska, centru županije, gdje gravitira veliki broj učenika

Moram spomenuti da 1000 učenika putuje, što bližih a što udaljenijih mjesta tako da je velika potreba za osnivanje ovakvog doma”, kazao je župan Sisačko moslavački Ivo Žinić.

Idejni projekt izgradnje učeničkog doma je izrađen, a na današnjem sastanku dogovoreno je da će projekt sufinancirati Sisačko-moslavačka županija i Grad Sisak. Potpisivanje sporazuma očekuje se u narednim danima:

“Po sadašnjim procjenama prva faza bi bila oko 4 milijuna kn a od Ministarstva regionalnog razvoja dobili smo sredstva od 850.000 kn, što znači da ostatak od 3.150.000 kn bi zajednički podijelili Grad Sisak i Županija”, dodao je župan Žinić.

U prvoj fazi uredio bi se jedan dio objekta koji bi imao šezdeset kreveta, a kasnije bi se, kako ističe župan, nastavilo s uređenjem i drugog dijela objekta.

Žinić je dodao kako će se u srpnju raspisati natječaj za izvođenje radova, čiji se početak očekuje u rujnu, a prvi učenici mogli bi useliti početkom školske godine 2018./2019.

Share This Article