Dobavljači stigli na sastanak u Vladu: Očekujemo konkretne poteze od države

Izvor: N1

Piše: Dražen Prša

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se s dobavljačima koncerna Agrokor. Uz predsjednika Vlade sastanku prisustvuje potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić te ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, navodi se u priopćenju iz Vlade.

Očekuje se da dobiju poruku da će situacija biti pod kontrolom da će biti novca za sve, što se zapravo teško može obećati. Iza 9 sati počeli su stizati dobavljači, premijer te ministri Tomislav Tolušić i Martina Dalić, javlja N1.

Dobavljači su uoči sastanka dali isti odgovor medijima, da će izjave dati nakon sastanka. Samo je jedan rekao da od države očekuju konkretne poteze.

Pretpostavlja se da će na konferenciji za medije uz premijera biti netko od dobavljača, kojima je u cilju da ne dođe do otpisa njihovih potraživanja. Mnogi još nisu aktivirali zadužnice, ali to mogu učiniti, zato se ova situacija teško može rješavati samo na relaciji bankari-Agrokor.

Država je, podsjetimo, sjela na račune tvrtki iz Agrokorova koncerna, pa treba vidjeti hoće li država odblokirati te račune. Dobavljači također trebaju odlučiti hoće li deaktivirati svoje zadužnice, pa se očekuje da će i to biti jedna od tema današnjega sastanka.

Podsjetimo, standstill ugovor između banaka članica koordinacijskog odbora financijskih vjerovnika (Erste&Steiermärkische Bank d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Raiffeisenbank Austria d.d, Sberbank d.d., VTB Bank (Austria) AG, Zagrebačka banka d.d.) i tvrtke Agrokor, službeno je stupio na snagu potpisom svih uključenih strana, izvijestili su u nedjelju navečer iz Erste banke.

Kakve će posljedice na gospodarstvo imati situacija u Agrokoru teško prognozirati, jer je i dalje nejasno na koji će se način koncern restrukturirati.

Facebook Komentari