Deset mrtvih, više od 50 ozlijeđenih u terorističkom napadu, jedna naprava deaktivirana, Putin je u St. Petersburgu

Deset je osoba poginulo, a najmanje pedeset ozlijeđeno u eksploziji u Sankt Petersburgu, ruski antiteroristički odbor potvrdio je da jedna eksplozivna naprava iz “kućne radinosti” deaktivirana na drugoj lokaciji, na stanici Ploshchad Vosstaniya u centru Sankt Petersburga.

Cijeli sustav podzemnih željeznica u Sankt Petersburgu je zaustavljen za promet.

Glasnogovornik ruskog državnog tužiteljstva Aleksander Kurennoy priopćio je kako je eksplozija u metrou u St. Petersburgu “teroristički napad“ i kako je pokrenuta opsežna istraga o tom slučaju.

“Ja sam već razgovarao s čelnicima specijalnih službi, s direktorom FSB-a. Službe sigurnosti i specijalne službe rade i učinit će sve kako bi utvrdile uzroke incidenta i dale punu procjenu toga što se dogodilo”, rekao je ruski predsjednik VladimirPutin.

Bila je samo jedna eksplozija između dvije postaje kada je vlak stigao na postaju Senaja Ploščad kod Tehnološkog instituta.

Sve su postaje podzemne željeznice zatvorene, javila je ranije agencija Interfax.

Ruski predsjednik Vladimir Putin već je razgovarao s ruskim sigurnosnim službama i u izjavi za medije kazao da se istražuju sve moguće opcije o uzročniku eksplozije.

Putin se nalazi u Sankt Petersburgu jer se u gradu trebao sastati s bjeloruskim kolegom Aleksanderom Lukašenkom.

Facebook Komentari