Arijan Ademi: I dalje se ne osjećam kao pobjednik jer mislim da je kazna trebala biti ukinuta

Arijan Ademi održao je press konferenciju povodom CAS-ova smanjenja suspenzije i dozvole da se vrati nogometu. Kapetanu Dinama kazna je prepolovljena sa četiri na dvije godine te će u listopadu ove godine ponovno moći igrati za Modre.

“Cijelo vrijeme smo bili uz njega, podržavali ga moralno i nismo htjeli raskidati ugovor jer istina mora doći na vidjelo. Ove zime smo potpisali 10-ak novih ugovora s našim igračima, ali mene osobno za iduću sezonu najviše veseli Ademijev povratak jer on je ono pojačanje koje će nam donijeti agresiju i dominacju, a to nam je znalo nedostajati”, izjavio je direktor Dinama Tomislav Svetina.

Ademija, koji je potom uzeo riječ, preplavile su emocije…

“Kazna je trebala biti ukinuta”

“Hvala svima koji su vjerovali u moju nevinost. Znam što sam prošao u ovih 18 mjeseci, to mi je najteži period u životu. Kalvarija je dugo trajala, nisam znao kako ću bez nogometa jer to je moj život. Samo sam htio dokazati nevinost”, započeo je Ademi:

“Kad je sve završilo i kad mi je kazna prepolovljena, i dalje se ne osjećam kao pobjednik jer mislim da je kazna trebala biti ukinuta.”

Ipak, jedna stvar ga je posebno razveselila.

“Odužit ću se Dinamu”

“U obrazloženju CAS-a stoji jedna rečenica koja me čini sretnim i koja mi vraća nadu. Napisali su da Ademi nije varalica i da sam nevin. To je ono za što sam se borio, zbog toga sam sretan iako mi ove dvije godine nitko ne može vratiti.”

U vrijeme dok je iščekivao ishod žalbe, formu je održavao na različite načine.

“U dobrom sam fizičkom stanju, igram stalno padel, tenis, mali nogomet, redovito trčim… Brzo ću se vratiti i brzo ću pohvatati konce. Odužit ću se svima, a najviše Dinamu koji mi je omogućio sve, koji me spasio i borio se sa mnom u svemu. Mogli su raskinuti ugovor sa mnom, ali nisu i to puno govori o veličini Dinama i ljudi koji rade u klubu”, zaključio je Ademi, prenosi gol.hr.

Kronologija

07.10.2015. – Otvoren postupak UEFA-e protiv Ademija

21.10.2015. – Ademijev B uzorak također pozitivan

27.10.2015. – odgođena odluka u vezi Ademija

20.11.2015. – Ademiju određene četiri godine suspenzije

13.05.2016. – Disciplinska komisija UEFA-e potvrdila kaznu Ademiju

28.10.2016. – odgođena odluka CAS-a

15.02.2017. – odgođena odluka CAS-a

17.03.2017. – odgođena odluka CAS-a

24.03.2017. – Ademiju smanjena suspenzija na dvije godine

Facebook Komentari