Robert Jankovics: “Kod kuće smo” u Belom Manastiru

Piše: Dražen Prša

Saborski zastupnik Robert Jankovics na društvenoj je stranici objavio pod nazivom “Kod kuće smo” u Belom Manastiru obećani i napokon ostvareni projekt po kojem DZMH Beli Manastir i Mađarska katolička žena Baranje konačno imaju svoj vlastiti dom.

Prije nekoliko tjedana pokrenuti projekt „Kod kuće smo“, kojeg je plan sredstvima Vlade Republike Hrvatske te Vlade Mađarske obogatiti kulturnu autonomiju mađarskog naroda u Hrvatskoj nastavljen je u Belom Manastiru predstavljanjem novog sjedišta Demokratske zajednice Mađara Hrvatske te Mađarske katoličke žene Baranje. Novo, trajno sjedište tih udruga biti će u ulici zaštitnika Grada Belog Manastira – Svetog Martina.

“Kako smo nedavno i obećali, nakon Bilja, Luga i Kotline, sredstvima Vlade Republike Hrvatske brzo smo riješili i pitanje trajnog sjedišta mađarske zajednice u Belom Manastiru.

Predstavljanje sjedišta tek je početni korak, ohrabrenje za članove koji ovo čekaju 18 godina, još od kada je naša udruga u iznajmljenim prostorijama.

U najskorije vrijeme započinju opsežni radovi na prilagođavanju objekta potrebama mađarske zajednice, sredstva za što je također osigurala Vlade Republike Hrvatske.

Projektom „Kod kuće smo“ biti će obuhvaćena i temeljita obnova postojećih sjedišta mađarske zajednice diljem Slavonije i Baranje i ona će postati ukrasi mjesta u kojima se nalaze. Nadam se u vjerujem kako ćemo uspjeti osigurati sve što je potrebito za još bolji i djelotvorniji rad naše zajednice, te biti most poboljšanja suradnje dvaju prijateljskih zemalja, Mađarske i Hrvatske, rekao je Robert Jankovics, zastupnik mađarske nacionalne manjine u Hrvatskom Saboru.

Facebook Komentari