Požar kuće bivšeg Glavnog državnog odvjetnika namjerno izazvan, pronađena kanta sa benzinom

U noći sa subote na nedjelju buknuo je požar na kući u Postirama na Braču, potvrdili su u nedjelju splitsko-dalmatinskoj policijskoj upravi, a lokalni mediji su izvijestili kako se radi o vikendici bivšega državnog odvjetnika Radovana Ortynskog.

Policija je dobila dojavu o ovom požaru u noći sa subote na nedjelju i u tijeku je istraga o uzrocima požara, rekli su u splitskoj policiji.

Prema prvim neslužbenim informacijama, izgorio je jedan dio kuće. Prema navodima lokalnih medija riječ je o kući bivšega državnog odvjetnika Radovana Ortynskog te da je požar “namjerno izazvan a pored kuće je pronađena kanta sa benzinom”.

Ortynski je za RTL potvrdio da je riječ o njegovoj kući, koja je u trenutku požara bila prazna. Nitko, dakle, nije ozlijeđen. A trenutno je u tijeku očevid. Sve daljnje informacije obznanit će Državno odvjetništvo, koje je preuzelo slučaj.

S obzirom da je već niz godina u mirovini, Ortynski ne zna tko bi mogao imati motiv za počinjenje ovakvog djela.

Doznaje se i kako su značajne policijske snage upućene na Brač.

Ortynski se na čelu Državnog odvjetništva Ortynski se zadržao samo četrnaest mjeseci (od 2001. do 2002. godine), a potom je podnio ostavku, navodeći kako se na DORH vrše medijski pritisci.

Facebook Komentari