Novi asfalt na cestama Grada Popovače, uspješan model sufinanciranja

Piše: Dražen Prša

U Osekovu, naselju na području Grada Popovače, župan Ivo Žinić je sa suradnicima obišao radove, koji su na tom području započeti kao izvanredno održavanje kolničkih zastora cesta na području Popovače.

Obilasku je nazočio i gradonačelnik Popovače Josip Mišković, čelnik jedne od jedinica lokalne samouprave koje su prihvatile ponudu Sisačko-moslavačke županije o sufinanciranju radova sa Županijskom upravom za ceste.

Upravo o tom zajedničkom načinu saniranja cestovne infrastrukture progovorio je u Osekovu župan Ivo Žinić:

„Ovo je bio jedini mogući način da uspijemo sanirati određeni broj naših županijskih cesta. U protekloj godini, završno s ovim radovima na području Grada Popovače, obnovili smo tridesetak kilometara županijskih cesta. Ovdje se (u Osekovu) radi o gotovo četiri kilometra ceste koja prolazi kroz naselje Osekovo prema Ravniku.

Cesta je to vrlo bitna za promet stanovnika u ovom velikom selu. Svakodnevno njome putuju ljudi na posao, djeca u školu, ali bitno je naglasiti da ova cesta ima vrlo značajnu ulogu, pri izgradnji „Moslavačke magistrale“ ovo je bio alternativni pravac od Kutine, preko Popovače prema Sisku.

I danas ta cesta tome služi i kad bude modernizirana to će biti najkraći put za one ljude koji putuju iz Kutine, koji ne idu autocestom, preko Osekova i Strušca, prema Sisku. Cesta je bitna i za razvoj turizma.

Nalazimo se na rubu Lonjskog polja, ovdje također postoji mogućnost ulaza. Ova je cesta dakle značajna ne samo za grad Popovaču nego i za cijelu Županiju kao prometnica koja će doprinijeti razvoju turizma.“

Župan je još rekao i kako će Županija i ove godine pokušati prema istom modelu zajedno sa jedinicama lokalne samouprave financira izgradnju prometnica, a sve u cilju kvalitetnijeg života stanovništva.

Facebook Komentari