Načelnik Brinja potpisao s ministricom Žalac ugovor o sufinanciranju vrijedan 360.000 kn

Piše: Dražen Prša

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je organiziralo svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2017. godinu.

Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti.

Kroz ovaj program svake se godine sufinancira razvoj lokalne zajednice kroz poboljšanje dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

Sredstva se dodjeljuju lokalnim zajednicama čiji indeks razvijenosti ne prelazi 100% prosjeka razvijenosti Republike Hrvatske, a projekti su ocijenjeni da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnoj gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja i stvoriti preduvjete za jačanje socijalne kohezije i održivi društveni razvoj.

U 2017. godini je MRRFEU za razvojne projekte jedinica lokalne i područne samouprave, kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške regionalnom razvoju, osiguralo ukupno 117,7 milijuna kuna, od čega 72,7 milijuna za 235 projekta najslabije razvijenih područja.

U Zagrebu je, potpisivanju ugovora s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac, ispred Općine Brinje nazočio načelnik Zlatko Fumić.

Općini Brinje je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u 2017. godini odobrilo 360.000,00 kn za sufinanciranje projekta pod nazivom „Gradnja i opremanje dva dječja igrališta na području Općine Brinje“.

Ovim programom odobreno je 85% od ukupne vrijednosti projekta vrijednog 400.000,00 kn kojim će Brinje i Jezerane dobiti dva nova moderno uređena dječja igrališta.

Nakon potpisivanja ugovora s Ministarstvom, sljedeći korak je provedba postupka javne nabave kako bi se što skorije moglo krenuti u realizaciju radova izgradnje i opremanja igrališta jer se odobrena sredstava moraju iskoristiti u tekućoj 2017. godini.

Ana Manjerović/MRRFEU

Facebook Komentari