Gjenero: Ne ulazeći u razloge, ankete krivo pokazuju, evo tko može do pobjede u Zagrebu

S nezavisnim političkim analitičarom Davorom Gjenerom dalje.com razgovarao je o predstojećim lokalnim izborima u Zagrebu.

Gjenero smatra da ankete, ne ulazeći u razloge, krivo pokazuju. Smatra da prvi krug svibanjskih lokalnih izbora sigurno pripada aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću dok bi ga u drugom pobijediti jedno mogla nezavisna kandidatkinja Sandra Švaljek. Anka Mrak Taritaš, pojašnjava, nakon prvog kruga nema novih birača koje bi mogla privući na svoju stranu, ona ne može računati ni na centar ni na desnicu, dok Sandra Švaljek može.

Ovo su, tvrdi Gjenero, prvi izbori nakon dugo, dugo godina koji su natjecateljski te Bandić prvi puta ima 50:50 posto šanse – može još jednom pobijediti, ali može i izgubiti.

Bruna Esih, smatra Gjenero, nema šanse ući u drugi krug, no ona i njena lista ostvarit će dobar rezultat, dok će na izborima za gradonačelnika, dodaje, sasvim sigurno ostvariti bolji rezultat od HDZ-ovog kandidata Drage Prgometa.

Ivan Pernar, objašnjava naš sugovornik, na lokalnim izborima neće ostvariti rezultat kao na parlamentarnim s obzirom da na lokalne izlazi manje glasača između 18 i 35 godina, a upravo su oni “njegovi” glasači.

Zanimljivo će, zaključuje Gjenero, biti vidjeti i izbore za Gradsku skupštinu. Postoji mogućnost, smatra, da budući gradonačelnik nema većinu u Skupštini.

Facebook Komentari