Čačić i Vrbanović izvrijeđali splitske HDZ-ovce: ‘Što se ulaguješ navijačima zbog političkih ambicija?’

Piše: Dražen Prša

Kako prenose hrvatski mediji, izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović i izbornik Ante Čačić verbalno su u srijedu navečer napali i vrijeđali u restoranu Orkan u Bukovačkoj ulici u Zagrebu saborske zastupnike iz splitskog HDZ-a, Andru Krstulovića Oparu i Petra Škorića.

Opara je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita, a Škorić je predsjednik splitkog ogranka stranke.

Deračinu i vrijeđanje čuo je cijeli restoran, a povod je bio Oparin stav o nogometu. On je naime, nedavno javno tražio odlazak cijelog vrha HNS-a.

“Što se ti ulaguješ navijačima zbog svojih političkih ambicija. Na krivoj si strani! Nemaš pojma o nogometu”, vikao je Vrbanović na Oparu, a u sve je ukljčio i predsjednicu.

“Ona je bila sasvim normalna dok nisi došao ti i sa svojim politikantstvom ju okrenuo od nas”, derao se u psovke Vrbanović, tvrde očevici i dodaju kako Opara nije šutio već im je rekao da se ne ulaguje nikome i da misli da moraju otići, što je po njegovom mišljenje većine nogometnog puka na jugu.

Kako kaži, Škorić je pokušao smiriti situaciju, ali kada se predstavio Čačić i Vrabnović napali su i njega.

“Čačić je bio iznimno neugodan i izgovorio svašta, pa i na račun predsjednice “, prenose mediji, koji je od Opare i Škorića dobio potvrdu da je do incidenta došlo.

“Da, Andro i ja smo došli tamo po neke prijatelje i oni su nas vidjeli i nastala je neugodna situacija. Bilo je ružno, povišenih tonova i puno psovki“, rekao je Škorić.

“Kako ste pobogu to već saznali. Da, bilo je neugodne situacije, ali ju ne bih previše komentirao jer ne želim koristiti nogomet i navijače za političke poene”, odgovorio je Opara, te dodao kako je samo branio nogometni jug od osobe koju je prvi puta sreo u životu.

Podsjećamo, Opara je bivši savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a ni njezini ostali bivši suradnici nisu dragi vrhu HNS-a.

Tome u prilog ide i podatak da du Davor Šuker i Zoran Cvrk zabranili suradniku predsjednice i bivšem doktoru reprezentacije, Tomislavu Madžaru ulazak u ložu na utakmici s Ukrajinom.

On je iz HNS-a izbačen kada je predsjednica napala Šukera, Mamića, Vrbanovića i društvo i pozvala ih na odlazak iz nogometa.

Share This Article