Kakvo ponašanje vozača splitskog gradskog prijevoza prema trudnici: Ili ćete sada van ili kad dođe kontrola

Marijana Ž., trudnica koju tek dani dijele od poroda, zasigurno će pamtiti protekli četvrtak i svoju vožnju “Prometovim” autobusom na liniji broj 25 prema Stobreču.

Ona je čekala autobus na stanici uz Poljičku cestu kod zgrade Krstarica. U novčaniku nije imala sitnog novca, odnosno 13 kuna za kartu, osim novčanice od 100 kuna, a budući da na stajalištu više nema kioska nije imala gdje u blizini usitniti novac.

”Zbog trudnoće sam previše troma i spora da bih prešla cestu i u nekom dućanu promijenila novac, a i nisam htjela riskirati da mi pobjegne autobus, jer je sljedeći bio tek za pola sata. Ušla sam u vozilo i pružila tih 100 kuna za kartu, ali vozač mi nije htio naplatiti, jer, kako je kazao, nije imao sitnog. “Imate opciju izaći sada ili kad dođe kontrola” – kao iz topa je ispalio.

”Šokirana njegovim postupkom, rekla sam mu da nisam kriva što on nema sitniša. Samo sam htjela platiti kartu i doći kući. Taman sam se htjela okrenuti i izići na rubu suza, kada je jedna žena koja je sve to slušala i gledala, pružila novac i platila mi kartu. Pitala sam je za ime i broj mobitela kako bi joj vratila novac, ali nije htjela. Njoj neizmjerno hvala, a vozaču ne znam što bih poručila, tražila sam samo svoja građanska prava, nikakav besplatan prijevoz niti poseban tretman”, kazala je Marijana za Slobodnu Dalmaciju.

Nažalost, na sličan scenarij upućuje i dopis, u kojem je “Prometova” putnica navela kako je ušla u autobus i vozaču predala 201 kunu, kako bi joj lakše vratio ostatak budući da karta za prvu zonu iznosi 11 kuna. Nervozni vozač odbrusio joj je kako “on nije mjenjačnica”.

Iz gradske tvrtke pojašnjavaju kako vozač iz prve priče o trudnici zaista nije imao sitnog novca, te da joj je rekao da će morati izići iz autobusa ako dođe kontrola.

Facebook Komentari