VIDEO Most, Živi zid, SDP zatražili su stranke na početku sjednice Sabora zbog Agrokora

Most, Živi zid, SDP zatražili su stranke na početku sjednice Sabora zbog gospodarske situacije u Hrvatskoj i krize u Agrokoru. Sjednica se nastavlja u 10 sati.

U Hrvatskom saboru zasjeda Klub HDZ-a na kojemu je i premijer Andrej Plenković, službenih informacija o temi rasprave nema, no za pretpostaviti je da se radi o zakonu koji se odnosi na Agrokor, to jest prijedlogu zakona o sistemski važnim tvrtkama koji bi Vlada danas treba poslati Saboru u hitnu proceduru i o kojem bi, po neslužbenim najavama, zastupnici odlučivali već ovaj vikend.

Da će taj zakonski prijedlog ići u petak, najavio je u četvrtak navečer predsjednik Sabora Božo Petrov kad je, nešto prije ponoći, izašao sa sastanka u Banskim dvorima na kojem se finalizirao nacrt spomenutog zakona.

U Banskim dvorima u četvrtak je održan sastanak premijera Plenkovića i ministrice gospodarstva Martine Dalić o nacrtu zakona o sistemski važnim tvrtkama, na kojem su bili i Božo Petrov i politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

Dan osoba s intelektualnim teškoćama

Hrvatski sabor nastavit će rad raspravom o proglašenju 16. svibnja Nacionalnim danom osoba s intelektualnim teškoćama kojim se želi podignuti svijest javnosti o toj društvenoj skupini.

Po podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Hrvatskoj su registrirane 24.662 osobe s intelektualnim teškoćama, što je šest osoba na 1000 stanovnika. Osobe s intelektualnim teškoćama čine pet posto u ukupnom broju osoba s invaliditetom

Facebook Komentari