U prvoj utakmici 26. kola HNL-a Hajduk je kao gost pobijedio Inter Zaprešić

U prvoj utakmici 26. kola HNL-a Hajduk je kao gost pobijedio Inter Zaprešić s 3:1 i stigao do druge pobjede u 2017. godini.

Splićani su s imperativom pobjede stigli u Zaprešić s obzirom na to da su u prvih pet kola nastavka prvenstva samo jednom uzeli sva tri boda (krajem veljače na Poljudu protiv Istre 1961), ali dvoboj nije dobro počeo za njih.

Već u trećoj minuti domaćini su iskoristili smušenu reakciju Hajdukove obrane i poveli. Poslije kornera došlo je do sudara nekoliko igrača, sam je ostao Marko Kolar na drugoj vratnici i poslao loptu u mrežu.

Za razliku od nekih prijašnjih izdanja, pogodak kojeg su primili ovog puta igrače Hajduka nije “sasjekao” već razbudio te su proigrali. Nametnuli su se na terenu i počeli tražiti izjednačenje, a prvo ime bio je Nikola Vlašić koji je driblao i bježao obrani Intera. Vlašić je bio najbolji igrač utakmice, ali nije dočekao kraj na terenu jer je zbog ozljede morao izaći u 74. minuti.

U jeku Hajdukove potrage za izjednačenjem umalo se kobnim pokazao još jedan korner, onaj iz 26. minute kada je prvi strijelac Intera Jakov Puljić glavom prebacio loptu na drugu vratnicu prema Kolaru ispred kojeg u posljednji trenutak izbija Toma Bašić. Mladi veznjak u toj situaciji je spasio pogodak, a onda ga na drugoj strani i postigao, za poravnanje.

Igrala se 34. minuta kada je Savvas Gentsoglou s desne strane centrirao na pet metara gdje utrčava Bašić i glavom matira domaćeg vratara Ivana Čovića.

Mazalović glupostima pogurao Hajduk prema pobjedi

U prvoj minuti nastavka raspoloženi Bašić dobro je pronašao Frana Tudora koji loše puca 10-ak metara iskosa s desne strane. U 53. Bašić gura u for za Vlašića ispred kojeg je brži Čović.

Tempo utakmice nakon toga je malo pao, a put Hajduku prema pobjedi trasirao je s nevjerojatnom glupošću Interov veznjak Tomislav Mazalović. On je u 65. laktom udario Jeffersona u prsa za što mu je sudac Fran Jović dodijelio žuti karton, a samo 100-tinjak sekundi kasnije, u 67. je isto napravio i Saidu. Jović je bio u blizini, vidio je što je Mazalović napravio i dao mu je drugi žuti odnosno crveni karton.

S igračem više Hajduk je imao inicijativu, ali ne i nešto više od toga. Sve do 77. minute kada je kapetan Splićana Zoran Nižić ostao u napadu poslije jednog prekida i dočekao precizan Savvasov centaršut te glavom pogodio neobranjivo za Čovića.

U 89. minuti Franck Ohandza, koji je pri rezultatu 1:1 zamijenio Vlašića, hladnokrvno reagira pred Čovićem i koristi proigravanje Ante Ercega za potvrdu Hajdukove pobjede.

U ostalim dvobojima ovog kola sastaju se:

Slaven Belupo – Lokomotiva
Dinamo – Osijek
Split – Istra 1961
Cibalia – Rijeka

Rezultati by SofaScore

Share This Article