U Hrvatskoj događa krah konstitucionalizma i potonuće ustavnih jamstva, Blokirani čekaju 15h i idu s tužbom

Ad

Udruga Blokirani u današnjem priopćenju podsjeća na Ustavno jamstvo jednakosti svih državljana pred zakonom.

Tim je ustavnim odredbama utvrđena jednakost svih pred zakonom (čl. 14. st. 2.), odnosno jednakost svih državljana i stranaca pred sudovima i drugim državnim i inim tijelima koja imaju javne ovlasti (čl. 26.).

Opće načelo jednakosti iz čl. 14. Ustava nalazi svoju razradu i primjenu na području sudske i druge pravne zaštite kroz odredbu čl. 26. Ustava (svi su državljani Republike Hrvatske i stranci jednaki pred sudovima i drugim državnim i inim tijelima koja imaju javne ovlasti).

Premijer RH Plenković kaže da će se nekim jako važnim kompanijama zakonom osigurati poseban tretman i zakon najavljuje za 15h na hitnoj Sjednici Vlade.

“A Ustav jamči jednakost svih subjekata na tržištu. Zakon kojim bi se neka poduzeća izuzimala, pa makar to bio i Agrokor, nisu u skladu ni s našim ustavnim, ni s europskim standardima”, kažu iz Udruge Blokirani i napominju da se u Hrvatskoj događa krah konstitucionalizma i potonuće ustavnih jamstva te da samo čekaju 15h i navodni “zakon u režiji korumpirane političke klase ,a tada slijedi tužba istog trena u ime SVIH građana Hrvatske u ime Lijepe naše države i ponosnog našeg Ustava”.

Facebook Komentari