Policija češlja narko društvo monstruma Tina Šunjerge, a on ima i bolesne obožavatelje koji su ga željeli vidjeti

Zločin koji je počinio Tin Šunjerga, ubojstvo svojih roditelja, osvijetlio je mračni milje dijela vodičke i šibenske mladeži, društva u kojem se 19-godišnji ubojica iz Čiste Velike kretao, s njima išao u teretanu, drogirao se, a od nekih i kupovao drogu. Policija ih detaljno “pročešljava”. Razgovarali su prvo sa svim sudionicima tuluma u Gaćelezima, na kojem je Tin Šunjerga bio nakon ubojstva, a otkako su riješili ovaj dvostruki zločin, bave se njegovim društvom, prijateljima, dilerima, kontaktima s Facebooka i mobitela. Potvrdila nam je to Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

– Što se tiče kaznenog djela teškog dvostrukog ubojstva, policija je svoj posao obavila. Ali, ako mi u bilo kojem kriminalističkom istraživanju dođemo do saznanja o nekoj inkriminirajućoj radnji, normalno da dalje radimo. Nastavljamo istraživati po svim obavijestima koje imamo za svako kazneno djelo pa tako i ona do kojih smo došli istragom teškog dvostrukog ubojstva. To su zadaci policije – kaže Kosor.

Ubojica je u pritvoru, svi se detalji zločina znaju, ali slučaj je još uvijek u središtu zanimanja javnosti. Na šibenskim ulicama ljudi se pitaju kako je moguće da je stravična obiteljska tragedija u kojoj je 19-godišnjak ubio svoje roditelje, osim očekivanog zgražanja, nevjerice i osude, potaknula i potpuno suprotne efekte – veličanje zvjerskog čina i divljenja zločincu?!

Upravo je takva reakcija određenih skupina uglavnom mladih ljudi, kojih se 10-15 okupilo pred zgradom šibenskog suda na dan privođenja Tina Šunjerge čekajući ne bi li ugledali lice ubojice. Iako je većina tu bila iz puke znatiželje, našlo se među njima i onih koji nisu krili simpatije. Na društvenim mrežama javili su se i obožavatelji i podržavatelji djela Tina Šunjerge. Stanoviti J. V. (29) iz Ražina prijavljen je DORH-u za govor mržnje jer je na svom Facebook-profilu javno napisao “Jedan drotovski smrad manje. Bravo, mladiću. Kapa do poda” i nastavio u istom tonu “Niko njega neće dirati, dignut ćemo Šibenik na noge i slati razglednice u zatvor. Mali kad to vidi možda će se osvijestiti pa i u zatvoru ih pokokat 2-3”.

Prijavio ga je građanin zgrožen objavama na njegovu javnom profilu, piše Večernji list.

Facebook Komentari