VIDEO Pernar u Saboru pozvao Ministarstvo financija da pokrene ‘nadzor nad Ivicom Todorićem’

U Saboru je u četvrtak ujutro više klubova zatražilo stanke zbog ‘aktualne političke situacije u Hrvatskoj’, a zbog stanja u Agrokoru to je zatražio Ivan Pernar (Živi zid).

Pozvao je Ministarstvo financija da pokrene ‘nadzor nad Ivicom Todorićem’.

”Prije pola godine dug Agrokora bio je šest puta veći od dobiti prije kamata i poreza, a danas je 13 puta veći, kazao je Pernar. To znači da bi tada sa istom dobiti na godišnjoj razini šest godina morali zarađivati da bi ga pokrili, a sada bi 13 godina morali kumulativnu dobit potrošiti zbog obveza iz jedne godine”, navodi on.

“Stanje je neizdrživo i zato su ruski investitori rekli da nije moguće da u šest mjeseci skoči duplo zaduženost, što znači da financijsko izvješće je bilo falsificirano”, kazao je Pernar u Saboru.

Citirao je zatim dijelove medijskih izvještaja iz novina “u vlasništvu masona Marijana Hanžekovića”.

“Navodno je Božo Petrov pitao šefa koncerna jesu li se lažirala, na što je ovaj burno reagirao”, kazao je on.

“Marić je bio izvršni direktor u Agrokoru prije ulaska u vladu, bio je zadužen za investicije, odnosno za financiranje i to znači da je bio upućen u stanje u Agrokoru. Unatoč tome, dozvolio je kredit Hrvatske banke za obnovu i razvoj… A znao je da je Agrokor pred bankrotom”, kazao je Pernar.

“Ti milijuni nikad neće biti vraćeni”, predviđa on. Kazao je i kako je Marić na pitanje o tome je li Agrokor prezadužen i pred bankrotom odgovorio s “vjerojatno nije”.

“Ako je znao da su izvješća lažirana, zašto je dao kredit? A ako nije znao, onda se postavlja pitanje kakve su njegove kompetencije kada na toj poziciji nije znao stanje u svojoj firmi”, kazao je i pozvao Državno odvjetništvo, “koje se bavi mojim slikanjem po školama”, Poreznu upravu i Ministarstvo financija da reagiraju.

“Državne institucije prikrivaju kriminal koji se događa u Agrokoru, stavljaju ih pod tepih, ali one će isplivati prije ili kasnije… Pozivam Ministarstvo financija neka krene u nadzor nad Gazdom, odnosno Ivicom Todorićem”, zaključio je.

Marić je, podsjetimo, u izjavi za Jutarnji list u istome tekstu kazao: “Nisam bio zadužen za financijske izvještaje i ne znam na što se referira Solovjev. To nije bio moj djelokrug posla. Ja nisam bio član Uprave, nego izvršni direktor”.

Facebook Komentari