Burilović vjeruje u pozitivan rasplet: Danas se očekuje dogovor banaka i Agrokora, a ubrzo normalizacija

“Danas se očekuje dogovor banaka i Agrokora, a ubrzo normalizacija kao što je Uprava Agrokola i najavila, odnosno isplata novca koji dobavljači čekaju”, kazao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Luka Burilović.

Burilović vjeruje u pozitivan rasplet u kojem je važno da nitko od velikih do malih dobavljača ne bude zapostavljen.

Dodatnu napetost u situaciju oko Agrokora unijele su jučerašnje optužbe drugog čovjeka ruske banke VTB Jurija Solovjeva,drugog najvećeg vjerovnika Agrokora koji tvrdi da je Todorićeva kompanija falsificirala financijska izvješća. Jutros su iz VTB-a ublažili formulaciju i naveli da se radi o dugogodišnjem dopuštanju nepravilnosti u izradi izvještaja.

Baker Tilly, jedna od revizorskih kuća koja je revidirala financijskih izvješća Agrokora, kazala je da su tijekom proteklih godina u njihovim revizijama pojedinih članica grupe utvrdili određene nepravilnost koje su iskazale u pojedinačnim izvještajima i su one, tvrde, ispravljene u konsolidacijskih paketima. IZ ove revizorske kuće poručili su da pretpostavljaju kako je izjava čelnika VTB banke rezultat greške u komunikaciji između te banke i odjela Strategije Agrokora.

U međuvremenu je vlasnik Orbica Branko Roglić potvrdio da je njegov grupacija od Agrokora pokrenula prisilnu naplatu 12 milijuna kuna potraživanja.

Facebook Komentari