Plenković o Lex Agrokoru: Mi ćemo napraviti sve da ovaj zakon bude u skladu s Ustavom

Premijer Andrej Plenković potvrdio je kako će Vlada napraviti sve što može kako bi se o ‘Lex Agrokoru’ raspravljalo već u petak na sjednici Vlade.

”Vlada i država imaju odgovornost pronaći zakonsko rješenje za sistemski velike tvrtke kada se one nađu u nekakvim problemima. Želimo da Uprava i kreditori nađu rješenje koje bi dovelo do rješavanja obaveza prema dobavljačima, novih prihoda i sigurnosti zaposlenika. Ipak, težimo i zakonskom okviru koji bi poslužio kao plan i okvir ako dođe do drugog scenarija. Učinit ćemo sve da zakonski prijedlog bude spreman do sjednice Vlade u petak”, kazao je premijer Plenković.

Upitan je li ovaj zakon zapravo miješanje države u slobodu poduzetništva, premijer je kazao kako Ustav štiti vlasništvo i slobodu poduzetništva.

”Mi ćemo napraviti sve da ovaj zakon bude u skladu s Ustavom”, rekao je Plenković.

O problemima u Agrokoru jutros je u Novom danu govorio i bivši ministar financija Slavko Linić koji podupire Vladu u nastojanju da zakonskim rješenjem riješi krizu u Agrokoru.

”Ja mislim da je zakon usmjeren prema vlasniku s ocjenom da je stanje kritično i da vjerojatno menadžment nije u stanju pronaći rješenja koja ne mogu biti nova zaduženja. Poslana je poruka i malim proizvođačima da ne treba sada napuštati Agrokor. Vlada će stati i s njma naći rješenja. Mislim da Vlada šalje poruke Hrvatskoj i vlasniku i dobavljačima. Ja bih odvojio Todorića kao vlasnika i koncern Agrokor”, rekao je Linić.

Facebook Komentari