Na Kosovu zaustavljene pristaše Aleksandra Vučića, Thaci ocijenio da su blokade cesta neprihvatljive

Ad

Kosovski predsjednik Hashim Tachi ocijenio je da su blokade cesta neprihvatljive, prenose mediji u Prištini, a nakon što je na Kosovu je u srijedu oko 3.000 pristaša srbijanskog premijera i predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića spriječeno sudjelovati na skupu potpore u kampanji za predsjedničke izbore u Leposaviću, na sjeveru Kosova, a njihovi autobusi blokirani su na cestama južno od Ibra.

“Sloboda kretanja, sloboda političkih stavove i sloboda govora pripadaju svima i nikome neće biti dozvoljeno da ta prava ugrožava”, rekao je Tachi.

RTS tvrdi da je Tachijeva reakcija uslijedila nakon što su su pristaše pokreta “Samoopredjeljenje” kamenovali u mjestu Labljane na putu Gnjilane-Priština konvoj autobusa sa Srbima iz Kosovskog Pomoravlja, a nakon čega je vraćeno tridesetak autobusa.

Oko 3.000 pristaša srbijanskog premijera i predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića spriječeno sudjelovati na skupu potpore u kampanji za predsjedničke izbore u Leposaviću, na sjeveru Kosova, više od 60 autobusa Srpske napredne stranke (SNS) zaustavljeno je cestovnim zaprekama na više mjesta u središnjem i južnom dijelu Kosova, javio je reporter RTS-a.

Facebook Komentari